Beskrivning

Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!

PANORAMAUTSIKT ÖVER HAVET
EGEN MINDRE BRYGGA TILL FASTIGHETEN
BERGVÄRME-ENERGIKLASS B
VATTENBUREN GOLVVÄRME I BADRUM
GOTT OM FÖRVARINGSUTRYMMEN
FINA MATERIALVAL
SMART ÖPPEN PLANLÖSNING
VÄLUTRUSTAT STORT KÖK
OPTIMALT LJUSINSLÄPP
BLANDAD STOR NATUR- OCH TRÄDGÅRDSTOMT
ALTAN RUNT HUSET I TRE VÄDERSTRECK
VÄLSKÖTT VILLA

  • Välkomna till denna högt belägna villa med sin fantastiska utsikt över havsbandet där ingen dag är den andra lik utanför fönstret. Bara att vara här i området är en lisa för själen. Om ni letar efter ett rymligt boende i 2 plan med stor tomt och med ett av Torslandas bästa lägen, så har ni kommit rätt! Närheten till havet beskrivs bäst genom det korta badrocksavståndet till salta klippbad.
  • På den stora tomten, som delvis är inhängnad av en gammal stenmur, finns både ett äldre växthus och en friggebod. Vid ingången till huset kommer ni upp på villans stora veranda som här står under tak för lite regniga dagar. Verandan är stor och fortsätter runt huset för att man ska verkligen kunna utnyttja och njuta av den till fullo.
  • När ni kommer in i den stora välkomnande hallen med alla sina förvaringsmöjligheter, möts ni av den hemtrevliga atmosfären som genomsyrar denna bostad. Rakt fram ligger master bedroom med direkt utgång till verandan för möjligheten att kunna njuta av sitt morgonkaffe i lugn och ro innan morgonen tar fart. Vidare på entréplan finns vardagsrummet och det öppna köket med sitt stora skafferi man går in i precis som hemma hos farmor. Här finns gott om plats för ett stort matbord. En halv trappa ner finns vardagsrummet med utgång till ytterligare en altan som passar perfekt för grillkvällar i goda vänners lag. Vardagsrummet är ljust och under de kalla höst- och vinterkvällarna tänder man upp i braskaminen för att maximera trivselfaktorn. Direkt från vardagsrummet ligger det rum som kan bli ett perfekt hemmakontor eller varför inte en bibliotekshörna. Även badrum och tvättstuga ligger på denna våning.
  • En trappa upp ligger det stora allrummet med sitt vackra brädgolv och glasvägg. Panoramautsikten härifrån kan man inte se sig mätt på! Två stycken rum som passar perfekt till de yngre medlemmarna i familjen och ett tillhörande badrum med jacuzzi finns på denna våning.
  • Välkommen att höra av dig för mer information!
Fastighet
Tomtarea
2363 kvm
Tomttyp
Stor natur- och trädgårdstomt
Övrigt
På tomten finns växthus, friggebod och förråd.
Sammanställning uteplats
På tomten finns växthus, friggebod och förråd.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp
Plan
Avstyckningsplan Ändring Av Dp Nybyggnadsförbud
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusbyggnad 2 435 000 kr 1982
Smahusmark 3 282 000 kr
Typkod
220
Taxeringsår
2021
Skatt/avgift
8874 kr/år
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
20 April 2022
Energiklass
B
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hästevik GA:1 ändamål: Vägar Förmån: Officialservitut Båtplats, 14-TRL-1719.2 Förmån: Officialservitut Väg, 14-TRL-1719.1
Planbestämmelser
Avstyckningsplan Ändring Av Dp Nybyggnadsförbud
Inteckningar
Totalt
1 108 400 kr
Besiktning
Förbesiktigad
1
Allmän om området

Atmosfären i Hästevik är något utöver det vanliga. Här njuter man av skärgården och havet, som är det som präglar livet härute. Båt och vattensport är naturliga aktiviteter på sommarhalvåret. Gillar du långpromenader med fantastiska naturupplevelser så kan du strosa längs strandkanter, lövskogens stigar eller mellan hagarna där hästarna går och betar. Här i Hästevik så badar man från klipphällarna eller i den vackra badviken med sin sandstrand. Utsikten du njuter av här, är Göteborgs norra skärgård och Björkö. Har du inte upplevt den vackra kustheden tidigare är ett hett tips att ta sig öster om badviken när ljungen blommar.

Närservice

Med bil tar du dig på bara några minuter till Amhults centrum där du hittar de mesta du behöver; Ica Maxi, Willys, Nordic Wellness, Friskis & Svettis och Systembolaget för att nämna några serviceinrättningar. Göteborgs centrum är bara 20 minuter bort.

Kommunikation

Närmaste hållplats: Batterivägen. Se vasttrafik.se för närmare information.

Taxering
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 435 000 kr
Markvärde
3 282 000 kr
Värdeår
1982
Totalt
5 717 000 kr
Skatt/Avgift
8874
Fakta
  • Antal Rum 6 rum varav sovrum 3
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea/Biarea 172kvm / 25.5kvm
  • Tomtarea 2363 kvm
  • Byggnadsår 1957, Ombyggt 1987, 2003
Fakta om bostaden
Hustyp
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Hästevik 1:197
Adress
Lilletummens-väg-25
Postnummer
42341
Ort
Torslanda
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1957, Ombyggt 1987, 2003
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Boarea
172 kvm
Biarea
25.5 kvm
Antal sovrum
3
Antal rum
6
Fasad
Trä
Fönster
Isolerglas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor/Valsat plåttak på garage
Grund
Plintgrund
Uppvärmning
Bergvärme IVT
Ventilation
Mekanisk frånluft
Övrigt om byggnaden
1991 - Dränering runt huset
1992 - Ombyggnad garage
1994 - Ny friggebod
1997 - Kommunalt vatten
2000-2003 - Tillbyggnad övervåning + nytt tak
2001 - Installerade bergvärme samt bytte hela värmesystemet till vattenburen el
2005 - Nytt tak till garage
2010 - Helrenoverat kök
2011 - Helrenoverat badrum, vattenburen golvvärme
2012 - Renoverat vardagsrum
2014 - Terrassdörrar utbytta
2016 - Renoverat sovrum
2018 - Installerat fiber
2019 - Nytt trädäck till altanen runt huset
2021 - Hallen renoverad
Övriga byggnader
Friggebod, vedbod
Driftkostnader
Uppvärmning
17 530 kr
Vatten och avlopp
2 700 kr
Vägavgifter
3 290 kr
Renhållning
2 734 kr
Försäkring
4 500 kr
Total driftkostnad
ca 30 754 kr/år
Antal i hushållet
2
Kommentar
Det ingår hushållsel i uppvärmningskostnaden. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör.
Alla bilder
Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!Havsnära boende med panoramautsikt i Torslanda!
Karta
Anmäl intresse
[contact-form-7 404 "Hittades inte"]
Ansvarig Mäklare