Beskrivning

Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!

FANTASTISK UTEPLATS
3 SOVRUM
TREVLIGT LÄGE
SMART PLANLÖSNING
TRYGGT BOENDE
BARNVÄNLIGT
EXTREMT GOD EKONOMI I FÖRENING
INGA LÅN I FÖRENING
LÅG AVGIFT
BERGVÄRME I FÖRENING
STABIL INVESTERING FÖR FRAMTIDEN
NÄRA TILL MJÖVIKS BAGERI
MYSIG INNERGÅRD
NÄRA TILL LILLEBYBADET
FINA CYKEL- OCH PROMENADSTIGAR
NÄRHET TILL NATUROMRÅDE
GODA KOMMUNIKATIONER
FLERA BRA SKOLOR I OMRÅDET

  • Älvdanshagen "Underbar lägenhet med mycket grönska och uteplats om ca 50 kvm"
  • Välkomna till denna fina fyra med ett trevligt läge och ett genomgående fint skick. Bostaden erbjuder en välkomnande hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Vidare in från entrén når vi köket med en fullt utrustad maskinpark och goda arbetsytor samt gott om plats för matbord. Kvadratsmart planlösning med tre sovrum, badrum med tvättmaskin och torktumlare samt välplanerat vardagsrum. De stora fönstren skapar en öppen och inbjudande känsla till hela lägenheten. Den trivsamma uteplatsen rymmer loungemöbler och balkongen ovanför skapar ett tak som gör det möjligt att sitta ute sent på sommarkvällarna.
  • Föreningen är välskött utan lån och med bergvärme gör att avgiften och den totala driftskostnaden blir minimal.
  • Lilleby är ett av Torslandas favoritområden, det är känt för sitt lugn och gemytlighet. Man har inte långt till all typ av närservice. Här finns underbar natur runt om med bra motionsslingor och härliga badplatser att hänga vid på sommarhalvåret! I området finns även en del båthamnar för dig med båt, även en hel del aktiviteter som paddel, gym och fotbollsplaner. Här bor många barnfamiljer och såväl nya som erfarna Torslandabor.
  • Välkommen att boka in dig på visning!
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
03 Januari 2013
Energiförbrukning
43 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
None
Allmän om området

Havsnära Lilleby är ett mycket barnvänligt och lugnt område där utmärkta bussförbindelser borgar för en bekväm vardag. De natursköna omgivningarna genomkorsas av promenadstråk och dessutom gör smidiga cykelvägar det enkelt att ta sig mellan skolor, fritidsaktiviteter och in till centrala Torslanda. Här erbjuds fina bad vid barnvänliga sandstränder, bryggor och lite mer privata klipphällar. I Sillviks naturreservat finns en skalbank med artrik flora där en del av växterna är sällsynta. Fem kilometer från Lilleby ligger nordens största småbåtshamn, Björlanda Kile. Här finns 2300 båtplatser och utrymme för 1500 vinterupplagda båtar. Närhet till Zeniths fotbollsplaner och Björlanda Idrottshall som är fördelad på två hallar en för bollsporter och en för friidrott. I de centrala delarna av Torslanda ligger Torslandavallen med fotbollsplaner, tennishall, handboll mm. För hästintresserade finns Bulycke Ryttarförening.

Närservice

Hemköp och Willys Hemma ligger 3 kilometer bort. I Amhult 5 kilometer bort finns ICA Maxi och stora Willys samt ett antal andra butiker såsom Hemtex, Iems, Zoobutik med flera.

Kommunikation

Närmaste busshållplats är 150 meter bort och heter Lilleby Kronogård. Svart express tar dig till Göteborg city på 27 minuter, till Torslanda torg 5 minuter och till Amhults resecentrum 10 minuter.

Övrigt

Flertalet skolor och förskolor i närområdet, bland annat Älvegårdsskolan (förskola och lågstadieskola) som bara ligger 100 meter bort.

Fakta
  • Antal Rum 4 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 89kvm
  • Månadsavgift 1 970 kr I månadsavgiften ingår 2 st förråd och Kabel-TV (kanaler 1-12 enligt säljaren). Utöver månadskostnaden tillkommer 50 kr/mån som avser carport. Även obligatoriska tillägg för värme, vatten och el baserat på egen förbrukning, detta ingår i driftkostnader.
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Älvdanshagen-12
Förening
Brf Skarpetegen
Lägenhetsnummer
E11
Postnummer
42351
Ort
TORSLANDA
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
1 970 kr I månadsavgiften ingår 2 st förråd och Kabel-TV (kanaler 1-12 enligt säljaren). Utöver månadskostnaden tillkommer 50 kr/mån som avser carport. Även obligatoriska tillägg för värme, vatten och el baserat på egen förbrukning, detta ingår i driftkostnader.
Byggnad
Byggnadsår
2008-2009
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Boarea
89 kvm
Antal rum
4
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
FTX
Övrigt om byggnaden
2020 - Samtliga ytskikt målade eller tapetserade
2020 - Kyl, frys (Samsung) och mikrovågsugn

Det är godkänt av föreningen att glasa in uteplatsen (Enligt säljaren)
Driftkostnader
El
14 200 kr
Försäkring
1 500 kr
Övriga kostnader
4 300 kr
Total driftkostnad
ca 20 000 kr/år
Antal i hushållet
3
Kommentar
1 vuxen och 2 barn. Posten "El" inkluderar värme och vatten. Posten "Övrigt" avser fiber. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör.
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Skarpetegen
Varav hyresrätter
0
TV och bredband
Föreningen är anslutna till Kabel-Tv via Comhem.
Renoveringar utförda och planerade
2023 - Nästa år kommer en ny energideklaration utföras.

Föreningen har inga planerade eller beslutande större renoveringar inom 3-5 år.
Parkering
Alla medlemmar har en parkeringsplats/carport som tillhör deras bostadsrätt. Föreningen har sex gästparkeringar varav en är handikapsparkering. Gästparkeringarna är till för medlemmarnas gäster som tillfälligt hälsar på.
Medlemmarna kan också parkera där måndag till torsdag 20:00 - 08:00.
Fredag, Lördag och Söndag råder parkeringsförbud för medlemmar på gästparkeringen.
Allmänt om föreningen
Brf Skarpetegen är en nyproducerad bostadsrättsförening som ligger i det idylliska Lilleby Älvegården.
Husen byggdes 2008. Föreningens namn kommer från den gård som Kommunen lät bevara av historiska och kulturella hänsyn. Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun.

Föreningens bestånd består av 24 lägenheter med bostadsrätt fördelade på sex huskroppar. Husen är traditionellt utförda och smälter in bra i den omgivande miljön med gården Skarpetegen som närmaste granne. Lägenhetsfördelning:
12 st 3 rum och kök.
12 st 4 rum och kök.


Föreningen har en innergård med stor gräsmatta och lekplats. Föreningen har gemensam vår- och höststädning.

Föreningen höjde årsavgifterna med 15% den 1/1 2020. Det finns inga beslutande avgiftsförändringar men det blir eventuellt en höjning f r o m 2023. Ingen bestämd summa.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av säljare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från styrelsen, årsredovisning och stadgar (2022-05-06). Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Att uppgifter från dessa källor är korrekta är inget som Signhome tar ansvar för.
Alla bilder
Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!Fantastisk fyra med uteplats i populära Lilleby!
Karta
Anmäl intresse
[contact-form-7 404 "Hittades inte"]
Ansvarig Mäklare
Martin Sundarp

Martin Sundarp

Fastighetsmäklare

0790-232330

martin@signhome.se