Beskrivning

Taklägenhet i centrala Torslanda!

TAKLÄGENHET
I HJÄRTAT AV TORSLANDA
MODERN LÄGENHET
FÖNSTER I TVÅ VÄDERSTRECK
FANTASTISKT LJUSINSLÄPP
BALKONG SYDVÄSTLÄGE KVÄLLSSOL
VÄLPLANERAD TREA
HELKAKLAT BADRUM
FÖRRÅD I LÄGENHETEN
GARAGE UNDER HUSET
GRÖNSKANDE INNERGÅRD MED LEKPLATS
CENTRALT I AMHULT TORSLANDA
16 MIN MED BUSS TILL CENTRUM
BUSSHÅLLPLATS 1 MIN PROMENAD
2 MIN PROMENAD TILL KÖPCENTER

  • Äntligen kommer en av de mest eftertraktade taklägenheterna i området ut till försäljning!
  • Välkommen till denna fantastiska lägenhet med utsikt över Torslanda. Här bjuds det på en underbar balkong i soligt söderläge, utmärkt planlösning med väldisponerade ytor och ett stort modernt kök.
  • Ljusa ytskikt i hela lägenheten samt välvalda vitvaror i köket ger det lilla extra. I lägenheten finns både diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagen. Fönster i två väderstreck skapar ett naturligt och fint ljus genom hela bostaden. Den grönskande innergården som huset är byggt runt skapar en lugn och härlig oas att njuta av. Här finns även sandlåda och leksaker för barnen att tillgå.
  • Här bor ni i ett lugnt och expansivt område som erbjuder ett brett utbud av närservice, härliga promenadstråk och aktiviteter. Ett lugnt och familjärt område, perfekt nära hav, natur och city.
  • Varmt välkomna att boka er på visning!
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
01 Mars 2018
Energiklass
D
Allmän om området

Torslandas nya centrum är ett mycket attraktivt område som erbjuder ett brett serviceutbud. Stadsdelen Amhult var tidigare en del av Torslanda gamla flygplats som lades ner i slutet av 1970 talet. Idag har man bebyggt stora delar av flygplatsområdet med affärer, bostäder mm. Planer finns på att fortsätta utveckla området kommande år.

Närservice

Ett stenkast ifrån lägenheten finner ni köpcenter, affärer, apotek, systembolag och läkarmottagning.

Kommunikation

Busshållplats - Amhult Resecentrum. Med buss tar det endast ca 16 minuter in till Göteborg city.

Parkering

Det finns besöksparkeringar längs med fastigheten.

Övrigt

Torslanda har ett rikt föreningsliv med såväl stora föreningar i handboll, fotboll och tennis. För hästintresserade finns Bulycke Ryttarförening. I området finns skolor och förskolor. Dessutom finns öppna förskolan och fritidshem.

Fakta
  • Antal Rum 3 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 73.2kvm
  • Månadsavgift 4 003 kr I avgiften ingår värme, sophantering, förråd, Tv och Bredband via Telia. Kostnad för vatten debiteras individuellt.
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Gamla-flygplatsvägen-32C
Förening
Brf Luftseglaren
Lägenhetsnummer
46
Postnummer
42337
Ort
TORSLANDA
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
4 003 kr I avgiften ingår värme, sophantering, förråd, Tv och Bredband via Telia. Kostnad för vatten debiteras individuellt.
Byggnad
Byggnadsår
2014
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Boarea
73.2 kvm
Antal rum
3
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader
Cykelrum, barnvagnsrum, soprum
Driftkostnader
El
2 500 kr
Försäkring
1 500 kr
Total driftkostnad
ca 4 000 kr/år
Antal i hushållet
1
Kommentar
Driftkostnaderna är schablon
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Luftseglaren
Antal lägenheter
52
Varav hyresrätter
0
TV och bredband
Telia fiber med paket lagom och bredband ingår i månadsavgiften.
Nyss uppgraderat från 10 Mb till 250 Mb. TV-boxen skall gå med lägenheten. Viktigt att du som köpare kollar så att den finns kvar.
Renoveringar utförda och planerade
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2045. Enligt underhållsplanen skall hissarna byggas om (2033).

2023 - OVK-besiktning FTX /lgh
2023 - Lekutrustning, byte
2023 - Entréport, oljning/lackning
Parkering
Garage finns i källarplanet med möjlighet att hyra för 1000 kr/månad. Besöksparkeringar finns alldeles utanför innergården. I dagsläget finns fåtal garageplatser lediga (Stämt av med Amhult2). Garageplats med el kostar 1600 kr/mån och finns inga lediga platser under fastigheten.
Allmänt om föreningen
Brf Luftseglaren äger fastigheten Amhult 205:2. Bostäderna är byggda 2014 och fastigheten består av 1 flerbostadshus med allt ifrån 2 till 6 våningar i varierande färger och vinklar. Smideman Arkitekter har ritat huset och Wäst-Bygg byggde flerbostadshuset. 5-årsbesiktning gjordes 2019 och uppkommet är åtgärdat. I en separat fastighet under föreningen finns garage som nås med hiss, detta garage ägs av Terrester/Amhult2. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. Föreningen består av 51 lägenheten och ett 2-plans radhus som fördelas enligt nedan:
1 rok – 1 st
2 rok – 13 st
3 rok – 27 st
4 rok – 11 st (varav 1 är radhus)

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Amhult GA:86. Föreningens andel är 94,5 procent. Samfälligheten förvaltar samfälligheten förvaltar gemensamma anläggningar och utrymmen.

Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.
I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Föreningen genomförde en höjning i april 2021 med (5%). Ingen mer höjning är planerad.(Kontrollerat 2022-03-07).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar (2022-03-07). Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Att uppgifter från dessa källor är korrekta är inget som Signhome tar ansvar för.
Alla bilder
Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!Taklägenhet i centrala Torslanda!
Karta
Anmäl intresse
[contact-form-7 404 "Hittades inte"]
Ansvarig Mäklare
Martin Sundarp

Martin Sundarp

Fastighetsmäklare

0790-232330

martin@signhome.se