Beskrivning

Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!

ATTRAKTIV GAVELLÄGENHET
NYRENOVERAT OCH HELKAKLAT BADRUM
TVÄTTMASKIN, KOMBI I LÄGENHETEN
SMART PLANLÖSNING, KÄNNS LUFTIG
UTEPLATS SAMT BALKONG I SOLIGT LÄGE
STORA FÖNSTERPARTIER
VÄLPLANERAD TVÅA
BARNVÄNLIGT OMRÅDE
LEKPLATS UTANFÖR DÖRREN
GÅNGAVSTÅND TILL DJUNGELLEKPLATS
GODA KOMMUNIKATIONER NÄRA LÄGENHETEN
FLERA SKOLOR I OMRÅDET
GARAGEPLATS
GYM OCH BASTU I OMRÅDET
HUS PÅ GULLHOLMEN ATT HYRA FÖR MEDLEMMAR

  • STOR RENOVERAD GAVELTVÅA I LUGNT LÄGE MED UTEPLATS!
  • Lägenheten är i charmig stil som förlängs av en fantastisk uteplats i soligt sydvästläge. Rymligt modernt kök i ljusa färger med vita luckor och snyggt kakel ovan arbetsbänk. Kökets maskinpark består av diskmaskin, spis, ugn, fläkt, Nyare kyl och frys i fullhöjd. Matbordet har en naturlig plats vid det stora köksfönstret med plats för 4 personer. Vardagsrummet är väl tilltaget och erbjuder gott om plats för det sociala umgänget och ett matsalsbord. Stora fönsterpartier längs med vardagsrummets kortsida. Något som ger ett maximalt ljusinsläpp och en känsla av ännu mer rymd. Från vardagsrummet nås den oslagbara uteplatsen som är belägen i soligt läge. Bostadens sovrum ligger i anslutning till hallen. Här finns det plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöjligheter genom skjutdörrsgarderober. Helkaklat nyrenoverat badrum med nyare kombimaskin tvätt/tork. Rymligt badrum som har öppningsbart fönster, här får du plats med det mesta du kan önska, fräsch dusch.
  • Varmt välkommen på visning!
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
12 December 2019
Energiklass
F
Allmän om området

Hisings Kärra är en grön och expanderande stadsdel. Här bor du i lugn och ro med närhet till både natur och stadsliv. Svankällan som ligger norr om Hisings Kärra är ett fint naturlandskap med stigar och utsiktsberg. Ni finner även Europas nordligaste bokskog mellan Hisings Kärra och Rödbo. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. Hisnings Kärra har ett rikt föreningsliv med såväl stora föreningar i handboll, fotboll och innebandy. För hästintresserade finns Clarebergs Ridklubb. Stadsdelen lockar många barnfamiljer och i området finns det flera förskolor och grundskolor att välja på. I Kärra finns tre kommunala skolor, Lillekärrskolan (åk F-3), Klarebergsskolan (åk 4-9) och Kärraskolan (åk F-9). Det finns även sex förskolor och flertalet familjedaghem. Kärra centrum erbjuder köpcenter, affärer, apotek, systembolag, blomsteraffärer, frisörer och läkarmottagning.

Kommunikation

Från Hisings Kärra går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Kärra går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget.

Fakta
  • Antal Rum 2 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 65kvm
  • Månadsavgift 3 999 kr I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Garageplats tillhör lägenheten mot en avgift på 235 kr/ månad. Föreningen har individuell mätning av EL.
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Lillekärr-norra-34
Förening
HSB Brf Hisings Kärra
Lägenhetsnummer
215
Postnummer
42534
Ort
HISINGS KÄRRA
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
3 999 kr I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Garageplats tillhör lägenheten mot en avgift på 235 kr/ månad. Föreningen har individuell mätning av EL.
Byggnad
Byggnadsår
1973
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Boarea
65 kvm
Antal rum
2
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Övrigt om byggnaden
2010 - Renoverat kök
2010 - Renoverat badrum
2010/2021/2022 - Ytskikt
2015 - Nya vitvaror
2015 - Plattläggning uteplats
Driftkostnader
El
2 400 kr
Renhållning
1 200 kr
Total driftkostnad
ca 3 600 kr/år
Antal i hushållet
1
Kommentar
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör.
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
HSB Brf Hisings Kärra
Antal lägenheter
460
Varav hyresrätter
0
Antal lokaler
11
TV och bredband
Föreningen är anslutna till Kabel-TV och Bredband via Comhem. Basutbud ingår i avgiften.
Föreningen har avtal med Bredband2. Hastigheten på bredbandet är upp till 1000mbit.
För att få ut så hög hastighet som möjligt är det upp till varje medlem att se över sin utrustning om den verkligen klarar denna hastighet.
Renoveringar utförda och planerade
Fasadrenovering kommer att påbörjas under 2023
Reliningen och dränering kommer att vara klart till årsskiftet 2022/2023

För mer information om utförda renoveringar, se årsredovisningen.


Föreningen har en löpande underhållsplan och planeringen framåt är:
Fasad och takrenovering av höghusen samt installation av solceller
Diverse utomhusprojekt
Övriga fasadrenoveringar
Byte av ventiler och injustering av värmesystemet
Parkering
Parkeringsplats med el kostar 50:-/mån och garagen kostar mellan 235 kr/mån och 325 kr/mån. Priset är beroende på när garaget är byggt. Det kan bli eventuell en liten avgiftshöjning på dessa men den är ej fastslagen.

Till vissa lägenheter hör det en p-plats eller garage
Föreningen har några p-platser som inte är knutna till någon lägenhet och för tillfället så är det styrelsen som hanterar kön till dem. De lägenheter som inte har en p-plats knuten till lägenheten har förtur i kön men den är tyvärr väldigt lång. Det skall finnas några olika p-platser utanför föreningen.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen HSB brf Hisings Kärra är ett privatbostadsföretag som har till syfte att upplåta bostadsrätter åt sina medlemmar. Föreningen innehar fastigheterna Kärra 61:1 och 98:1 i Kärra. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Tomträttsavtalen är bundna till 2024-12-31. Det finns i dessa fastigheter sammanlagt 460 st lägenheter, 11 st lokaler och 166 st parkeringsplatser samt 255 st garageplatser. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Lillekärr Norra 2-128.

Bostadsrättsföreningen har sitt säte i Göteborg. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

Avgiften kommer att höjas men den är inte fastslagen enligt föreningens kontaktperson på HSB.

Föreningen har tvättstugor som är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. Föreningen har även 2 st grovtvättstuga.

Föreningen äger ett hus på anläggningen Gullholmsbaden som hyrs ut till medlemmarna under sommaren. Fastighetsbeteckning: Härmanö 2:109

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av säljaren enligt mäklarbilden. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor.

Föreningen har ingen mer information om tomträttsavtalet som ska skrivas om 2024-12-13.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar (2022-05-25). Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Att uppgifter från dessa källor är korrekta är inget som Signhome tar ansvar för.
Alla bilder
Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!Lägenheten du vill köpa ! Renoverad 2:a i Kärra!
Karta
Anmäl intresse
[contact-form-7 404 "Hittades inte"]
Ansvarig Mäklare
Martin Sundarp

Martin Sundarp

Fastighetsmäklare

0790-232330

martin@signhome.se