Beskrivning

Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!

BALKONG I VÄSTERLÄGE MED KVÄLLSSOL
LJUST OCH MODERNT KÖK
ÖPPEN PLANLÖSNING
KÄLLARFÖRRÅD TILL LÄGENHETEN
FINA PARKETTGOLV
HÖGT I TAK
HÄRLIGT LJUSINSLÄPP
TVÄTTMASKIN I BOSTADEN
LUGNT OCH TYST LÄGE
HELKAKLAT BADRUM
REGNDUSCH
INTERNET INGÅR I AVGIFTEN
BUSS OCH AFFÄR UTANFÖR

  • Ta chansen att förvärva en av föreningens finaste ettor om ca 40,0 m² med balkong i västerläge. Bostadens placering ger en god utsikt samt erbjuder många soltimmar på dygnet. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bjuder in till sociala ytor. Balkongen nås från vardagsrummet och ligger i ett insynsskyddat läge. Köket är stilrent med köksinredning i naturfärger och utrustningen består av kyl och frys, ugn, inbyggd mikrovågsugn, häll samt köksfläkt.
  • Här bor ni i ett lugnt och expansivt område som bjuder på ett brett utbud av närservice, härliga promenadstråk och aktiviteter.
  • Ett boende för alla. Välkomna på visning!
Energideklaration
Utförd
Energiklass
None
Allmän om området

Bara en kvart från centrala Göteborg bor du i expansiva Hisings Backa. Området har ökat i popularitet de senaste åren på grund av den intensiva utvecklingen. Samtidigt är naturen aldrig långt borta. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som har byggts om till bostäder. Här har du också välkända designhotellet Sankt Jörgen Park Resort. Resorten erbjuder konferens och spamöjligheter samt en golfbana med 18 vackra hål i parkmiljö. För den sportintresserade har Hisings Backa många olika aktiviteter som fotboll, gym, ridning och framförallt natursköna promenadvägar.

Närservice

Hisings Backas tre stora köpcentrum – Brunnsbotorget, Bäckebols köpcentrum och Selma Lagerlöfs Torg.

Kommunikation

De goda kommunikationerna tar dig snabbt in till centrala Göteborg. Flera busslinjer passerar Hjalmar Brantingsplatsen där spårvagnar tar dig vidare till Göteborgs olika stadsdelar.

Parkering

Parkering ska ske på de parkeringsplatser som föreningen har till sitt förfogande. Det är inte tillåtet att parkera på gångvägar eller annan gemensam mark.

Övrigt

Hisings Backa har många kommunala förskolor och föräldrakooperativ, inom gångavstånd. För de äldre barnen finns flera grundskolor och friskolor att välja på.

Fakta
  • Antal Rum 1 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 40kvm
  • Månadsavgift 2 366 kr I månadsavgiften ingår värme, vatten och hushållsel. Utöver månadsavgiften tillkommer eltillägg om 200 kr/mån.
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Litteraturgatan-210
Förening
Brf Nils Holgersson i Göteborg
Lägenhetsnummer
1122
Postnummer
42247
Ort
HISINGS BACKA
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
2 366 kr I månadsavgiften ingår värme, vatten och hushållsel. Utöver månadsavgiften tillkommer eltillägg om 200 kr/mån.
Byggnad
Byggnadsår
2017-2019
Byggnadstyp
Gathus
Boarea
40 kvm
Antal rum
1
Uppvärmning
Fjärrvärme
Övriga byggnader
Det finns cykelrum och barnvagnsrum i källaren.
Driftkostnader
Försäkring
1 250 kr
Total driftkostnad
ca 1 250 kr/år
Antal i hushållet
1
Kommentar
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning och förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör.
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Nils Holgersson i Göteborg
Antal lägenheter
87
Varav hyresrätter
0
Antal lokaler
1
TV och bredband
Föreningen är anslutna till TV, Bredband via Tele2 (Comhem).
Renoveringar utförda och planerade
I dagsläget tar styrelsen tar in offerter från entreprenörer för att få en kostnadsbild om vad det skulle kosta med inglasning av medlemmarnas balkonger.
Föreningen kommer att gå ut med mer information om detta så snart så möjligt. I dagsläget kommer det bli tillåtet att glasa in sina balkonger, men vilken leverantör och vilket utseende som gäller är fortfarande under beslut.

Inga planerade renoveringar i dagsläget.

Föreningen blir löpande uppdaterade från deras förvaltare som också har uppfört byggnaden om vilka underhåll som bör genomföras.

2 års besiktningen genomfördes i höstas 2021 och de anmärkningar som uppstod har eller kommer åtgärdas.
Parkering
Föreningen har i dagsläget inga egna parkeringsmöjligheter. Föreningen kommer att få ett antal uppvärmda garageplatser 4:e kvartalet 2022 tilldelade. Dessa kommer att ligga i källarplan i det huset som byggs på gatan Backadalen, mitt emot Skälltorpsskolan. Mer info kommer. (Hämtat från föreningens hemsida 2022-03-15)

Förenings medlemmar har möjlighet att hyra en plats i det nybyggda garaget på Silvergruvans gata 3. Kostnad för dessa är 1 250 kr i månaden inklusive moms.
Allmänt om föreningen
Brf Nils Holgersson i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2017. I föreningen finns 87 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna: Litteraturgatan 210-218 i Hisings Backa.

Föreningen äger marken.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Det finns inga beslutade avgiftshöjningar under 2022.

Föreningen har en tvättstuga i källaren på Litteraturgatan 216. I föreningen finns även barnvagns/rullstolsförråd, cykelrum, tvättstuga, återvinningsrum samt en innergård med utemöbler.

Föreningen har ingen samlingslokal. När behov uppstår, hyr föreningen lokal i Selma center, Backa Folkets hus eller annan lämplig lokal.

Föreningen har en lokal för uthyrning. För närvarande är det en frisör som hyr lokalen.

Odlingslotter:
Hyran uppgår till 20kr/mån. Odlingslotten hyrs årsvis, d.v.s. exempelvis 2020-11-01 till 2021-10-30.
Om det finns intresse att hyra en odlingslott ber vi Er att kontakta förvaltningen på telefon 010-516 30 00 alternativt mail linnea.andersson@botrygg.se

Information finns att läsa på: http://brfnilsholgersson.se/
Alla bilder
Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!Nybyggd 1:A 40 KVM på centrala Hisingen!
Karta
Anmäl intresse
[contact-form-7 404 "Hittades inte"]
Ansvarig Mäklare
Martin Sundarp

Martin Sundarp

Fastighetsmäklare

0790-232330

martin@signhome.se