Beskrivning

Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!


TOTALRENOVERAT
TAKHÖJD CA 2,7M
NYTT BADRUM & NYTT KÖK
SOLIG BALKONG
VACKRA BRÄDGOLV I ORIGINAL
MYCKET LJUSINSLÄPP
POPULÄRT & LUGNT OMRÅDE
BRA FÖRVARING & YTOR
SPÅRVAGNAR & BUSSAR INTILL
300M TILL MATAFFÄR
GYM & NÄRSERVICE
MATSTÄLLEN & KONDITORI

  • Välkomna till denna otroligt fina och totalrenoverade lägenhet med personlig touch! Detta tidstypiska funkishus ligger högst upp på Sandarnas höjd med massor av ljusinsläpp, härlig utsikt och nära till allt man kan behöva på en väldigt lugn gata! Här har man den härliga närheten till både Mariaplan, Klippans naturreservat och självklart underbara Slottsskogen med fantastiska promenadstråk och gräsytor. Perfekt för dig som vill bo i ett lugnt område nära natur men samtidigt kunna åka in till stan snabbt. 2017 totalrenoverades både kök och badrum där köket fick nya vitvaror och golvvärme. Och 2018 togs de fantastiska brädgolven fram och slipades. Balkongen är belägen i västerläge mot grönska och här kan man njuta av solen minst hela våren och sommaren!
Interiörbeskrivning

RENOVERINGAR
2017 totalrenoverades köket och badrummet. Badrummet har helkaklade väggar och golv med golvvärme. DM, kyl/frys, induktioshäll, ugn med ångfunktion.
2018 togs original golv fram och slipades.

Närservice

Mindre mataffär och pizzeria inom 300 m. Till Kungsten är det 700 meter och där finns bageri, Thai/sushi restaurang, Cyrano Pizzeria mm.Inom ca 15 min promenad når du Mariaplan med mysiga restauranger,. affärer och barer. Gym finns i närheten.

Kommunikation

Inom 300 meter finns hållplats för spårvagn 9, 11, 13 och buss 30 och 90. Inom 700 meter finns hållplatsen Kungssten med flera buss och spårvagnslinjer

Parkering

På gatanorna omkring finns det boendeparkering. Föreningen har även ett antal p-platser som det just nu är köplats till.

Övrigt

På cykelavstånd finns det tillgång till salta bad sommartid och Slottskogen.

Fakta
  • Antal Rum 2 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 51kvm
  • Månadsavgift 3 031 kr I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 379 kr/månad för TV och bredband tillkommer.
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Orustgatan-13A
Förening
Brf Orustgatan 13
Lägenhetsnummer
22
Postnummer
41474
Ort
GÖTEBORG
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
3 031 kr I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 379 kr/månad för TV och bredband tillkommer.
Byggnad
Byggnadsår
1946
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Boarea
51 kvm
Antal rum
2
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
El
1 800 kr
Försäkring
1 500 kr
Total driftkostnad
ca 3 300 kr/år
Antal i hushållet
1
Kommentar
Driftkostnader avser 1 person med en kostnad för el om 1 800 kr/år samt försäkring om 1 500 kr/år. Uppgifter enligt schablon, där faktiska uppgifter kan variera.
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Orustgatan 13
Antal lägenheter
38
Varav hyresrätter
4
Antal lokaler
3
TV och bredband
Under hösten 2020 installerades fiber i huset där föreningen tecknade installationsavtal med Banhof, varpå man kommer kunna välja leverantör själv efter tre år. Obligatorisk kostnad om 379 kr/månad för TV och bredband tillkommer till avgiften.
Renoveringar utförda och planerade
2016-2018 genomfördes en relining av avloppsstammarna, samtliga fönster byttes, balkongerna renoverades och förstorades, ett nytt mekaniskt frånluftssystem samt OVK genomfördes.
Under 2019/2020 gjordes en ny upphandling av fastighetsförvaltare samt ekonomisk förvaltare.
Under 2020 gjordes en totalrenovering av taket samt en renovering av kortsidan på huset vid B-uppgången till följd av sprickbildning.

Inga övriga planerade eller pågående renoveringar i dagsläget.
Parkering
I föreningen finns 6 st parkeringsplatser som kan hyras för en kostnad om 450 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser. Det finns även boendeparkering i området som går att hyra via Göteborgs Stad, samt besöksparkering.
Allmänt om föreningen
Brf Orustgatan 13 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen köpte fastigheten 2016 (äger marken). I föreningen finns 38 lägenheter varav 34 st är upplåtna med bostadsrätter och 4 st med hyresrätt. Hyresrätterna kommer att säljas den dagen de sägs upp och genererar därmed i samband med det inkomst till föreningen.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021.

Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen vid uppgång B och är utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum.
Gemensamma utrymmen är även cykelrum samt barnvagnsrum.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar (2021-05-03). Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Att uppgifter från dessa källor är korrekta är inget som Signhome tar ansvar för.
Alla bilder
Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!Totalrenoverat med originaldetaljer och solfylld balkong!
Karta
Anmäl intresse
[contact-form-7 404 "Hittades inte"]
Ansvarig Mäklare
Martin Sundarp

Martin Sundarp

Fastighetsmäklare

0790-232330

martin@signhome.se