Beskrivning

Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!

RENOVERAD LÄGENHET
HÖGT I TAK
BRA LJUSINSLÄPP
SMART PLANERAD ETTA
SOVALKOV
RENOVERAT MODERT KÖK
STORT VARDAGSRUM
RENOVERAT HELKAKLAT BADRUM
STAMMRENOVERAT 2018
STORA FÖNSTERPARTIER
NY SNYGG SÄKERHETSDÖRR 2016
UTSIKT ÖVER GRÖNYTOR
POPULÄRT OMRÅDE
GOD EKONOMI I FÖRENING
SNABBA FÖRBINDELSER TILL CITY
FINA SKOLOR & BARNOMSORG

  • Ta chansen och förvärva denna fantastiska lägenhet som är smart planerad med sovalkov. Rymligt och renoverat kök med ljus inredning. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt samt kombinerad kyl/frys. Intill fönsterpartiet finns även god plats för matbord. Badrummet är snyggt renoverat med grå/beige helkaklade väggar. Luftigt vardagsrum med plats för soffa och tv-bord, härifrån nås bostadens sovrumsdel. Lägenheten har stora fönsterpartier i söderläge som ger ett härligt ljusinsläpp och utsikt över grönytor och skogspartier.
  • En perfekt lägenhet för dig som söker en smartare lägenhet som är snyggt renoverad med en egen sovrumsdel! Lägenheten är registrerad som en 1:a i föreningens register.
  • Varmt välkommen på visning!
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
01 Juli 2019
Energiklass
F
Allmän om området

Bara en kvart från centrala Göteborg bor du i expansiva Hisings Backa. Området har ökat i popularitet de senaste åren på grund av den intensiva utvecklingen. Samtidigt är naturen aldrig långt borta. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som har byggts om till bostäder. Här har du också välkända designhotellet Sankt Jörgen Park Resort. Resorten erbjuder konferens och spamöjligheter samt en golfbana med 18 vackra hål i parkmiljö. För den sportintresserade har Hisings Backa många olika aktiviteter som fotboll, gym, ridning och framförallt natursköna promenadvägar.

Närservice

Hisings Backas tre stora köpcentrum – Brunnsbotorget, Bäckebols köpcentrum och Selma Lagerlöfs Torg.

Kommunikation

De goda kommunikationerna tar dig snabbt in till centrala Göteborg. Flera busslinjer passerar Hjalmar Brantingsplatsen där spårvagnar tar dig vidare till Göteborgs olika stadsdelar.

Parkering

Parkering ska ske på de parkeringsplatser som föreningen har till sitt förfogande. Det är inte tillåtet att parkera på gångvägar eller annan gemensam mark.

Övrigt

Hisings Backa har många kommunala förskolor och föräldrakooperativ, ofta inom gångavstånd. För de äldre barnen finns flera grundskolor och friskolor att välja på.

Fakta
  • Antal Rum 1 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 38kvm
  • Byggnadsår 1970, Renoverat 2014/2016
  • Månadsavgift 2 918 kr I månadsavgiften ingår vatten, bredband 500/500, Telia tv-paket lagom ca 22 kanaler, Ip-telefoni small samt värme. Alla lägenheter har tillgång till ett förråd. El debiteras separat varje månad. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 350 kr/mån som avser värmeavgift. Grundavgift 2568
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Övralidsgatan-11
Förening
Brf Blå Staden
Lägenhetsnummer
452
Postnummer
42247
Ort
HISINGS BACKA
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
2 918 kr I månadsavgiften ingår vatten, bredband 500/500, Telia tv-paket lagom ca 22 kanaler, Ip-telefoni small samt värme. Alla lägenheter har tillgång till ett förråd. El debiteras separat varje månad. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 350 kr/mån som avser värmeavgift. Grundavgift 2568
Byggnad
Byggnadsår
1970, Renoverat 2014/2016
Byggnadstyp
Gårdshus
Boarea
38 kvm
Antal rum
1
Uppvärmning
Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden
Stammrenovering 2018
Säkerhetsdörr installerad 2016
Driftkostnader
El
1 356 kr
Försäkring
1 250 kr
Total driftkostnad
ca 2 606 kr/år
Antal i hushållet
1
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Blå Staden
Antal lägenheter
886
Varav hyresrätter
0
Antal lokaler
10
TV och bredband
Föreningen har ett kollektivavtal med Telia sk triple-play, bredband (500/500 Mb), tv (minst 22 kanaler, se Telia utbud Lagom) och ip-telefoni via fiber till varje lägenhet.
Renoveringar utförda och planerade
Urval av utfört underhåll
2019/2020 - Installation värmepump
2019/2020 - Målning av träfasader/p-däck
2019/2020 - Installation laddboxar
2017/2018 - Byte av utomhusarmaturer till led: lyktstolpar, parkeringsdäck
2017/2018 - Underhåll i trädgård: Boulebana, uteplatser mm
2017/2018 - Renovering av föreningens gästlägenhet
2017/2018 - Byte av låssystem
2017/2018 - Byte av lägenhetsdörrar
2016/2017- Byggnation ny bastu
2015/2016 - Frivillig badrumsrenovering

I området pågår ett tappvattenprojekt. Det beräknas avslutas under 2023, för mer information om https://www.blastaden.se/?rID=1098 - Detta arbete är klart i hus Övralidsgatan 11

Föreningen följer en underhållsplan för att säkra underhållet av fastigheten.
Se årsredovisning för mer information om pågående eller planerade renoveringar.
Parkering
Parkeringsplats utan el kan hyras för ca 250 kr/mån, parkeringsplats med el kan hyras för ca 300 kr/mån, kallgarage kan hyras för ca 350 kr/mån och varmgarage för ca 400 kr/mån. Föreningen har även 6 MC-platser samt mopedgarage. Parkeringarna administreras av Riksbyggen 0771-860 860.

Parkeringsplatser utomhus finns lediga. Kö till garage.

Besöksparkeringen är avgiftsbelagd och betalas i automat eller via app i mobilen. Vaktbolag övervakar parkeringsplatserna och vid felparkering debiteras särskild avgift.

Laddplats: Fyra laddplatser för elbil finns sk depåplatser. Dessa kan alltså inte hyras utan man kör dit, laddar och flyttar sedan till sin egen parkeringsplats, för mer information https://www.blastaden.se/?rID=1095
Allmänt om föreningen
Brf Blå Staden är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 886 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätter, 10 st lokaler, 430 garageplatser och 366 parkeringsplatser. Byggnaderna är uppförda 1969-1971. Föreningen innehar tomträtten till tomterna Backa 69:1-13 med adresserna Olshammarsgatan 2-14, Övralidsgatan 1-27, Karolinernas gata 1-3, samt Heidenstams gata 1-13.

Föreningen har sitt säte i Göteborgs Kommun.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Föreningens årsavgifterna ändrades 2020-07-01 och höjdes med 6% med anledning av höjd tomträttsavgäld.
Föreningen höjde även årsavgifterna med 3% från och med 2021-07-01 på grund av fortsatt högt underhåll. (Hämtat från föreningens hemsida)

Information om avgiftsförändringar lämnas i juni varje år, enligt styrelsen.

År 2020 har nya tomträttsavtal tecknats för fastigheten vilket inneburit en högre tomträttsavgäld för föreningen. Avtalen är tecknade på 10 år fram till 2030-2031 och är oförändrade under avtalsperioden.

Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen vid "källarvåning" och är utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum.

I området finns ett populärt gym, festlokal (puben), gästlägenhet, bastu, biljard, hobbyrum och vävstuga.

Gästlägenheten har fyra sängplatser samt ett minikök med mikrovågsugn och kylskåp. Toalett och dusch finns i lägenheten. Wifi finns. Gästlägenheten kostar 350 kr per dygn.

"Puben" är föreningens samlingslokal och finns på Olshammarsgatan 10. Här finns sittplatser och porslin mm för 24 personer. Köket är utrustat med kyl, frys, spis, mikro, kaffe- och vattenkokare, diskmaskin mm. Samlingslokalen "Puben" kostar 300 kr per dag.
Alla bilder
Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!Missa inte denna fina lägenhet med sovalkov i Backa!
Karta
Anmäl intresse
[contact-form-7 404 "Hittades inte"]
Ansvarig Mäklare
Martin Sundarp

Martin Sundarp

Fastighetsmäklare

0790-232330

martin@signhome.se