Beskrivning

Områdets mest påkostade trea!

KAN VARA EN AV DE MEST PÅKOSTADE I OMRÅDET
VÄLPLANERAD BOSTAD
RENOVERAT SUPERFRÄSCHT BADRUM
LJUST & MODERNT KÖK
INGLASAD BALKONG
KLINKERGOLV I STORA DELAR AV LÄGENHETEN
BOULE-PLAN, BOLLPLAN & LEKPLATS
PARKERING INGÅR I AVGIFTEN
VÄLDIGT EXPANSIVT OMRÅDE
BRA NÄRSERVICE PÅ SELMA LAGERLÖFS TORG
BESÖKSPARKERING
GÄSTLÄGENHET I OMRÅDET
GODA FÖRBINDELSER TILL CITY
BRA SKOLOR & BARNOMSORG

  • Superfräsch och renoverad 3:a på våning 1, perfekt för dig som vill ha närhet till det mesta, ett stenkast ifrån Selma Lagerlöfs Torg. Hela lägenheten är renoverad och lyxigt klinkergolv pryder stora delar av lägenheten. Köket är ljust och modernt med integrerad diskmaskin, ugn, kyl, spishäll och fläkt. Snyggt ljust kakel med matchande kulör på bänken. I anslutning till köket nås den inglasade balkongen, perfekt under soltimmarna! Badrummet är nyrenoverat med vitt kakel på vägg och mörkt klinkergolv, vita badrumsinredning och dusch med vikbara väggar. Området har blivit mycket populärt för sin charm och mysiga torg.
  • Varmt välkomna!
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
14 Februari 2020
Energiklass
E
Allmän om området

Fint välskött område med grönskande innergårdar.

Närservice

Affärscentrum 5 min promenad.

Kommunikation

Buss finns i närheten ca 20 min till city.

Parkering

Gästparkeringar finns i området.

Fakta
  • Antal Rum 3 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 82kvm
  • Månadsavgift 5 350 kr I månadsavgiften ingår värme, varmvatten, kallvatten, bredband och Kabel-TV via Tele2 och 1 parkering.
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Sägengatan-15
Förening
HSB BRF Backa i Göteborg
Lägenhetsnummer
177
Postnummer
42258
Ort
Hisings Backa
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
5 350 kr I månadsavgiften ingår värme, varmvatten, kallvatten, bredband och Kabel-TV via Tele2 och 1 parkering.
Byggnad
Byggnadsår
1969-1970
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Boarea
82 kvm
Antal rum
3
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Driftkostnader
El
3 600 kr
Försäkring
1 500 kr
Total driftkostnad
ca 5 100 kr/år
Antal i hushållet
3
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
HSB BRF Backa i Göteborg
Antal lägenheter
484
Varav hyresrätter
0
Antal lokaler
10
TV och bredband
HSB brf Backa har tecknat gruppavtal med Tele2 (Bytt namn från tidigare ComHem) som omfattar Digital-TV, Bredband 250 och Telefoni BAS.
Avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.
Renoveringar utförda och planerade
Föreningen arbetar efter en 10-årig underhållsplan vilken uppdateras löpande.

2011: Ombyggnad av lyftanordningen på samtliga markbehållare för att lättare kunna tömma soporna. Byte av cylindrar till markbehållarna och nya nycklar till medlemmarna. Reparation av vattenskador. Byte av cylindrar till markbehållarna och nya nycklar till medlemmarna. Reparation av vatten/sanitet/värme. Lås, nycklar och porttelefoner. Reparation av tvättstugeutrustning inkl. säkerhetskontroller och serviceavtal.
2012-2013: Ombyggnation av gårdar, filmning och byte av dagvattenledningar. 2012: Ombyggnation ventilation i lokalen i hus 14, ny cirkulationspump i hus 8 och i hus 5. Nytt expansionskärl i hus 5 samt reparation efter vattenskador.
2013: Reparation av tegelväggar på grund av att bitar av ytan släpper. Stängda soprum på Sägengatan har målats och hyrs nu ut till medlemmar med motorcykel. Stängda soprum i vissa hus har målats och hyrs nu ut till medlemmarna.
2015: Målning av staket på parkeringsdäck. Föreningen påbörjade stamrenovering som nu är klar. I samband med detta byttes samtliga cirkulationspumpar och expansionskärl. Ny torkutrustning är installerat i samtliga torkrum.
2019 färdigställdes arbete med att byta samtliga entrépartier och installera ett bokningssystem/passagesystem samt byte av samtliga cylindrar i allmänna utrymmen.
2019-2020 utfördes besiktning av tegel/fogar som vetter mot söder. Övervakningskameror har satts upp på samtliga U-hus och över/under P-däcken. Även beskärning av buskar/träd har utförts, underhåll av betong och rötskadad panel på balkonger samt besiktning av samtliga lekplatser och utrustning.

Föreningen renoverar löpande balkongerna, ungefär 20-50 balkonger varje år.
Pågående arbete med att renovera fasaderna.

För mer detaljerad information om renoveringar, vänligen se föreningens årsredovisning.
Parkering
Till varje lägenhet hör en parkeringsplats som ingår i avgiften och som följer med vid försäljning. Vid behov av ytterligare en parkeringsplats så finns ca 30 st om 161 kr/månad som fördelas enligt separat kö. Det finns även gott om besöksparkeringar i området.
Allmänt om föreningen
Brf HSB Backa är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheterna Göteborg Backa 35:1-2 byggdes 1960-1970 och är upplåtna med tomträtt där avtal löper ut 2028. I föreningen finns 484 lägenheter samt 10 lokaler.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om 476 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021. Vid två eller fler uttagna panter utgår viss rabatt på pantsättningsavgiften. Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Föreningen har gemensam tvättstuga samt mangelrum och detta finns beläget i varje hus. I varje U-hus finns även en grovtvättstuga. Föreningen har även gemensamt cykelrum, barnvagnsrum, boulebana, fotbolls-och tennisplan. Det finns även möjlighet att hyra fritidslokalen Riddare om 350 kr/tillfälle samt gästlägenhet om 4 sovplatser till en kostnad för 350 kr/natt.

Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/brf/backa/

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Att uppgifter från dessa källor är korrekta är inget som Signhome tar ansvar för.
Alla bilder
Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!Områdets mest påkostade trea!
Karta
Anmäl intresse
[contact-form-7 404 "Hittades inte"]
Ansvarig Mäklare
Martin Sundarp

Martin Sundarp

Fastighetsmäklare

0790-232330

martin@signhome.se