Beskrivning

Topplägenhet, 4:a i bästa läge!

TREA SOM ÄR OMBYGGD TILL 4:A
TOPPLÄGE I HISINGS-KÄRRA
RENOVERAT KÖK
RENOVERAT BADRUM
NYA GOLV
OMMÅLAT
EN BOSTAD FÖR ALLA
HÄRLIG BALKONG MED UTSIKT
VÄLPLANERAD PLANLÖSNING
LUGNT & TYST OMRÅDE
NÄRHET TILL SKOLA, MATAFFÄR & KOMMUNIKATON
HÄRLIGA PROMENADSTRÅK

  • Finaste i området?
  • Solhagagatan 58 - "Perfekt boende för dig som vill bo bekvämt med närhet till allt"
  • Varmt välkomna till Solhagagatan och denna mysiga lägenhet. Superfräscht och renoverat kök, stort badrum som känns helt nytt. Nya golv, alla ytor är målade och den ligger med utsikt från den charmiga balkongen.
  • Denna härliga ombyggda trea till fyra erbjuder det mesta, välplanerade kvadratmeter, ljusa ytskikt och en mysig balkong över grönskan. I området finns allt du kan önska dig, affärscenter, skolor, bra bussförbindelser etc. Det går snabbt ta sig ut mot leden in till Göteborgs centrum eller mot det nybyggda Kungälvs centrum.
  • Fina naturområden i närheten. Området känns som ett välskött radhusområde med planteringar, lekparker och nära till parkering.
  • Välkomna på visning !
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
23 Oktober 2019
Energiklass
E
Kommunikation

Med endast 15 minuters bilfärd når man de centrala delarna av Göteborg. Åker du kommunalt finns busshållplats inom gångavstånd och bussen tar dig till Backaplan på ca 17 minuter.

Fakta
  • Antal Rum 3 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 77kvm
  • Månadsavgift 5 541 kr Ca 5500 kr månad
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Solhagagatan-58
Förening
HSB Brf Bergegård
Lägenhetsnummer
182
Postnummer
42535
Ort
HISINGS KÄRRA
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
5 541 kr Ca 5500 kr månad
Byggnad
Byggnadsår
1975
Boarea
77 kvm
Antal rum
3
Uppvärmning
Fjärrvärme
Driftkostnader
El
1 500 kr
Försäkring
3 000 kr
Övriga kostnader
6 000 kr
Total driftkostnad
ca 10 500 kr/år
Antal i hushållet
3
Kommentar
1 vuxen och 2 barn. I posten övrigt avser fiber.
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
HSB Brf Bergegård
Antal lägenheter
194
Varav hyresrätter
0
Antal lokaler
4
TV och bredband
Föreningen är anslutna till Kabel-TV via Comhem.
För bredband samt telefoni tecknas avtal separat med leverantör.
Renoveringar utförda och planerade
Urval av genomförda renoveringar
2010-2011 - Garagen totalrenoverades
2013 - Byttes samtliga entrépartier och ett portsystem med nyckelbrickor (taggar) samt porttelefon installerades till samtliga lägenheter
2014 - Renoverades avloppsstammar på Solhagagatan 40-44
2016 - Utförde OVK
2017 avslutades arbetet med renovering av avloppssystem och garage och carportar målades och nya garageportar installerades
2019 - Renovering av loftgångar och balkonger på bottenplan har fått nytt tätskikt samt översyn av alla tegelfasader.
2020 - Ny belysning installerat i 4 st källargångar (led med rörelsekännare) samt utbyte till ledlampor på entrébelysning samt garage.
2020 - Renovering av källargångar efter lampbyte

Miljöbelysning har under 2021 installerat armaturer med rörelsedetektor samt bytt till led.
Källargångar är målade 2021.

Föreningen planerar balkongrenovering inom c:a 5 år. Det kommer att startas en utredning i samband med balkongrenovering att glasa in balkongerna.
Tvättning samt målning av fasadplåtar samt reparation av tegelfasader beräknas inom ca 5 år.
En undersökning angående stamrenovering har startas tillsammans med HSB.

För mer information kolla årsredovisningen.
Parkering
I föreningen finns 171 parkeringsplatser. Till de flesta lägenheterna i föreningen hör en parkeringsplats till en kostnad om 133 kr/månad. I föreningen finns utöver vanlig öppen p-plats även p-plats med el-stolpe 183 kr/månad, carport utan el, 189 kr/månad, carport med el, 239 kr/månad samt garage, 322 kr/månad.

Parkering följer ej med, du som köpare måste träffa styrelsen innan godkännande och då går man igenom allt om parkering.

Fick denna information nedan av styrelsen.
"Eftersom det finns ett avdrag på 60 kr så har lägenheten rätt till en parkeringsplats vilken sort kan vi ej säga idag utan man får en som är ledig stämmer inte det med önskemål så blir det antecknat på kölista."
Allmänt om föreningen
HSB Brf Bergegård är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten 61:3 i Göteborgs kommun med upplåten tomträtt där avtal löper ut 2028. I föreningen finns 194 lägenheter och 4 st lokaler varav 2 st är uthyrda och övriga är möteslokal samt expedition. Till föreningen hör adresserna Solhagagatan 40-96.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om 483 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022. Vid två eller fler uttagna panter utgår viss rabatt på pantsättningsavgiften.

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

I föreningen finns gemensamma tvättstugor belägna i källare och är utrustade med 4 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torpskåp och 1 mangel samt cykelförråd. I området finns även barnvagnsrum.

Föreningen har en trevlig gemensam innergård med lekplats och tennisbana. Föreningen har en festkommittén, fixargruppen och trädgårdsgruppen och medlemmarna anordnar olika aktiviteter i föreningen, bl.a. trubadurafton, luciafika och "mattcurling".

Föreningen höjde avgiften 1/7-2021 och det gäller fram till 30/6-2022. Ny budget för 2022/2023 läggs i maj 2022.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från styrelsen, årsredovisning och stadgar (2021-12-09). Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Att uppgifter från dessa källor är korrekta är inget som Signhome tar ansvar för.
Alla bilder
Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!Topplägenhet, 4:a i bästa läge!
Karta
Anmäl intresse
[contact-form-7 404 "Hittades inte"]
Ansvarig Mäklare
Martin Sundarp

Martin Sundarp

Fastighetsmäklare

0790-232330

martin@signhome.se