Torslanda Hjuvik 423 40

VILLA HJUVIK - HAVSNÄRA LIVSKVALITET

UTGÅNGSPRIS : 6 875 000 kr

Ankarljusvägen 15

Budgivning pågår

Villa Ankarljusvägen 15 – Havsnära livskvalitet

”Med hav, bad och båtliv runt hörnet ligger denna välplanerade tvåplansvilla i skyddat läge nära naturområde och rekreation. Det här är platsen för återhämtning, där stigarna för löpning, vandring och cykling finns rätt inpå knuten. Samtidigt som skolor, direktbuss till City och butikerna i Torslanda torg och Amhult centrum finns nära till hands”.

Ett extremt välbyggt hus där man tänkt på varje liten detalj! Detta ger ett tyst hus som är varmt på vintern och svalt på sommaren och smart energisystem som ger låga energikostnader. Byggmaterial och design i kombination med en lättskött tomt skapar ett liv och boende som inte kräver vare sig mycket tid eller resurser att driva och lämnar tid för livet.”

Fastigheten rymmer fyra stora sovrum som enkelt kan bli fem eller sex sovrum, i anslutning till Master sovrum finns också ett helt rum som lyxig walk-in closet eller om man önskar ytterligare rum. Stort vardagsrum med en mysig kamin. Från vardagsrummet öppnas altandörrar ut mot en stor altan i skyddat solläge, altanen är delvis inglasad så här kan man sitta långt in på hösten och tidig vår. Köket är också det mycket genomtänkt och välutrustat med snygg köksö som pricken över i. Badrum finns på entréplan och övreplan i bra storlek. Det finns även ett stort garage i huset för dig som önskar bra med förvaring, det är stort nog för dig som har en egen verksamhet och önskar en bra lokal till den – kan inte bli närmare till kontoret eller lagret!

Huset är också smart planerat så den som vill ha möjligheten bygga två separata lägenheter kan göra det enkelt här, eller om man vill bo i ett plan och hyra ut en lägenhet nedre plan för god passiv inkomst.

Har du drömt om att bo i ett alldeles speciellt hus med promenadavstånd till havet och en härlig trädgård med stora möjligheter? Denna fina villa är något alldeles extra med sitt läge nästan längst in på återvändsgata!
Tomten bjuder på gräsytor, vackra träd stora altaner som är delvis inglasade, stort garage med möjligheter. Vill du parkera husbil, husvagn eller båt på tomten får den också plats. Kuriosa om trädgården: fem olika sorters fruktträd; krikon, äpple och tre plommonträd med gula och röda plommon. Finns också ett fläderträd.

OBS, det är viktigt boka in sig på någon av våra visningar, det är till visningsdeltagare vi lämnar info om nya visningar, ev bud, ev förhandsvisningar etc.. Även om ni ej kan komma just den dagen visningen är rekommenderar vi att boka in er så vi har era uppgifter och kan kontakta er vid händelser eller för att ge mer information.

Varmt välkomna på visning !

Säljarens egna ord:

Vi har bott i huset i mer än 20 år och sett våra barn växa upp här, ta sina första steg, leka med vattenspridaren i trädgården, göra volter på studsmattan, lära sig cykla på gatan, gå själv till skolan. Vi har firat de stora högtiderna tillsammans med släkt och vänner. Vi har fått plats med upp till 20 personer längs ett långbord. Helt enkelt ett generöst hus för ett härligt familjeliv. Vi har uppskattat den lugna miljön och gett barnen en stor rörelsefrihet.
Att bo ett stenkast från både natur och hav har varit en dröm sedan vi var unga. Vi har verkligen njutit till fullo av miljön härute. På sommaren packar vi lådvagnen eller cykelkorgen och tar oss via det gamla militärområdet ner genom Hällsvik till den barnvänliga badplatsen. Hästeviksbadet nås på likande vis men genom vassruggar och upp på hällarna. Att ta en löptur och avsluta med ett dopp på vår lokala brygga i Brevik hör också till livskvaliteten med att bo här. Kalla vinterdagar har vi ett smultronställe uppe på utsiktberget där vi grillar korv, åker skridskor och blickar ut över den fria horisonten mot Vinga. Mikroklimatet på terrassen på husets baksida är väldigt gott. Solen lyser där över större delen av dagen och det är ofta vindstilla. Fina kvällar brukar vi ta ett glas vin på terrassen mot väst och se på den vackra solnedgången.

BOSTADENS BÄSTA:

 • VILLA I HJUVIK
 • NÄRA HAVET OCH BÅTHAMN
 • LJUST OCH FRÄSCHT
 • STOR ENTRÉ SOM VÄLKOMNAR DIG!
 • HÄRLIG RYMD PÅ ÖVRE PLAN
 • POPULÄRT OMRÅDE
 • NÄRA NATUR OCH SALTA BAD
 • BARNVÄNLIGT
 • ÖPPET, LJUST KÖK MED KÖKSÖ
 • STORT VARDAGSRUM MED ÖPPEN PLANLÖSNING
 • CENTRALT PLACERAD BRASKAMIN
 • 2 FINA BADRUM I BRA STORLEK
 • BÅDE DUSCH OCH BADKAR-
 • 4-6 SOVRUM
 • STOR WALK-IN CLOSET
 • ALTAN BÅDE UTE DEL OCH INGLASNING
 • MÖJLIGHET BYGGA LÄGENHETER I HUSET
 • GOD PASSIV INKOMST MED ENKEL OMBYGGNAD
 • GARAGE MED STORA MÖJLIGHETER
 • PARKLIKNANDE TRÄDGÅRDSTOMT

Fakta om bostaden
Hustyp
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Hästevik 2:207
Adress
Ankarljusvägen 15
Postnummer
42340
Ort
TORSLANDA
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Driftkostnader
Uppvärmning
34 000 kr
Vatten och avlopp
4 900 kr
Sotning
428 kr
Väg/samfällighetsavgift
1 000 kr
Renhållning
2 000 kr
Försäkring
4 500 kr
Total driftkostnad
ca 46 828 kr/år
Antal i hushållet
4
Kommentar

I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel och kan variera efter hur många som bor i hushållet.

Byggnad
Byggnadsår
1987
Byggnadstyp
2-plansvilla
Boarea
159 kvm
Biarea
40 kvm
Antal sovrum
4 - 6
Antal rum
6
Fasad
Trä
Fönster
Isolerglas, kopplade fönster 2+1
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta
Uppvärmning 
Frånluftsvärmepump vattenburen slinga radiatorer.
Ventilation
Frånluft med återvinning
Övrigt om byggnaden
ca 2000 Västergavel bytt Herbertson Bygg & Fastghetsservice AB
2013 - Badkar utfört av ägarna
2015 - Ytskikt ÖV utfört av ägarna
2017 - Nya väggar, dörrar och golv, målning, golvvärme under klinkers och tapeter i hall, elradiatorer i bv: Herbertson Bygg & Fastghetsservice AB huvudentreprenör.
2017 - Walk-in-closet Ikea: utfört av ägarna
Avloppsventilationsutlopp : Herbertson Bygg & Fastghetsservice AB
2019 - Ullmattor i ÖV: utfört av ägarna
2022 - Värmepanna Hönö Värmeservice AB
2022 - Tvättmaskin och Torktumlare

Martin Sundarp

Fastighetsmäklare
Signhome

0790-232330
martin@signhome.se

Martin Sundarp


SignhomeAnmäl intresse

  Nuvarande bostad

  Allmänt om området

  Nära till fantastiska badplatsen Brevik med brygga och djuphavsbad, liten strand. Gott om badstegar för vinterbad. Segling vid Lilla Varholmen. Långa, upplevelserika löp- och cykelspår genom Militärområdet och vidare mot Hällsvik, Hästevik och Sillvik. Nordic Wellness, Friskis & Svettis, Vingen Amhult med yoga, dans, bio, bibliotek mm. Sörredsbadet (planerat, framtida bad i Amhult) Vid bryggorna nere vid Lilla Varholmen håller Hjuviks Båtklubb till där man har en seglarskola under sommaren. De anordnar även flera tävlingar under året. Nere vid marinan finns två fina småbåtshamnar. Torslandavallen, Torslandahallen och Torslanda tennishall är stadsdelens stora idrottscentrum. Här finns förutom inomhushall för handboll, tennis och badminton också stora ytor för fotboll. Vid Torslandavallen finns dessutom en 400 meters asfaltbana och en elbelyst motionsslinga på 2,5 kilometer. I motionscentralen kan man byta om och duscha. I området har scouterna sin verksamhet. Det finns flertalet padelhallar i Torslanda och två av dessa är Torslanda Padel samt storsatsningen Bon Padel Arena. Torslanda Golfklubb har en 18-hålsbana, korthålsbana samt range. Vintertid kan man vid väder även åka skidor här. Läs mer på www.torslandagk.se/

  Fastighet

  Tomtarea
  963
  Tomttyp
  Trädgårdstomt
  Övrigt
  Fantastisk "äldre" trädgårdstomt med fina grusgångar och en oxelhäck som markör mot gatan. Här finns bl.a. krikon, äpple, plommonträd samt fläderträd.
  Sammanställning uteplats
  Fantastisk "äldre" trädgårdstomt med fina grusgångar och en oxelhäck som markör mot gatan. Här finns bl.a. krikon, äpple, plommonträd samt fläderträd.
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp
  Plan
  Avstyckningsplan

  Taxering (lista)

  Taxeringsvärden (lista)
  Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
  Smahusbyggnad 2 894 000 kr 1987
  Smahusmark 2 515 000 kr
  Typkod
  220
  Taxeringsår
  2021
  Skatt/avgift
  9287 kr/år

  Energideklaration

  Utförd
  Genomförd
  Datum
  17 Augusti 2022
  Energiförbrukning
  57 kwh/kvm (Atemp) per år
  Energiklass
  D

  Inskrivningar

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

  Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hästevik GA:23 ändamål: Vägar Avtalsservitut Villa Mm Förmån: Officialservitut Väg, 14-TRL-371.1 Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 14-IM1-48/2815.1

  Planbestämmelser
  Avstyckningsplan

  Besiktning

  Förbesiktigad
  1
  Säljarförsäkring
  1

  Övrigt

  Förskolor vid Hästeviksvägen, 2 km genom Militärområdet. Hjuviksskolan F-3 Hjuviks Bryggväg 22 Hjuviksskolan ligger 100 meter från havet med härlig natur, friska vindar och salta bad i närområdet. 5 min promenad. Se alltid goteborg.se för aktuell information. Skutehagen 4-6, 5km.

  Taxering

  Taxeringsår
  2021
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd
  Byggnadsvärde
  2 894 000 kr
  Markvärde
  2 515 000 kr
  Värdeår
  1987
  Totalt
  5 409 000 kr
  Skatt/Avgift
  9287

  Pantbrev

  Antal
  4
  Total summa
  2 595 000 kr

  Budgivning pågår

  Kommunikation

  Buss 34 från Hjuviks Bryggväg. Röd Express och buss 290 från Majvik respektive Batterivägen. Stadsdelen har två större resecentrum med förbindelser till bland annat Volvo och centrala Göteborg. Dessa är Torslandakrysset samt Amhult Resecentrum. Se www.vasttrafik.se för mer info.

  Parkering

  Flera parkeringar inom området.