Centrala Göteborg

Central 3,5:a i sekelskiftesfastighet inom vallgraven!

UTGÅNGSPRIS : 5 975 000 kr

Lilla drottninggatan 4A

 • Unik möjlighet köpa en 3,5:a inom vallgraven i hjärtat av Göteborg!
 • "En dag skall jag bo inom vallgraven, med promenadavstånd till jobbet, till caféet, restaurangen eller vad du önskar i härliga centrala Göteborg! ( Säljarens ord.. )
 • Det var ett tag sedan vi hade en lägenhet på hela 90 kvm i denna del av inre vallgraven, det är här man vill bo !
 • Mitt i hjärtat av Göteborg finner ni denna fantastiska 3,5:a i en sekelskiftesfastighet. Lägenheten är i modern stil som förgylls av en balkong i lugnt gårdsläge. Snyggt modernt kök i ljusa färger med vita luckor och vacker mosaik. Kökets maskinpark består av diskmaskin, spis, fläkt, kyl och frys i fullhöjd. Hemmets vardagsrum skapar en mysig atmosfär med sociala ytor att umgås på för hela familjen. Vardagsrummet med sina stora fönster släpper in mycket ljus, djupa fönsternischer, varm ton på trägolvet, där finns plats för soffgrupp och utgör en del i en helhet som gör detta hem extra trivsamt. Rummet ligger i fil med det lilla sovrummet och genom dörröppningen med magnifika dubbelspegeldörrar har man en fin siktlinje genom kök mot Master bedroom i andra änden av lägenheten.
 • Master bedroom är härligt och färgvalet i rummet förmedlar en harmonisk känsla samtidigt som det enorma ljusinsläppet ramar in den exklusiva känslan. Smart planerad lägenhet där vardagsrum och barn eller arbetsrum ligger i ena änden, kök/allrum centralt placerad och Master bedroom med badrum i andra änden. Badrummet är inrett med dusch, tvättmaskin, torktumlare, WC och ett handfat samt en praktisk arbetsbänk. Väggarna är helkaklade med vitt kakel och ljus fog, på golvet ligger grå klinker med golvvärme och i taket sitter infällda spotlights.
 • Utanför lägenheten omringas en liten mysig innergård med en miljö som är en tidsresa genom sekel. Här bor du på en av Göteborgs mest attraktiva gator med närhet till promenader längs den unika vallgravens miljö och grönskan i Trädgårdsföreningen ett stenkast bort. Ett perfekt boende för dig som trivs med att ha allt man behöver utanför porten så som restauranger, shopping, kommunikationer och service.
 • Till bostaden hör även flera goda förvaringsmöjligheter samt ett tillhörande källarförråd.
 • http://www.lilladrottningen.se/traedgardsfoereningen
 • Lilla Drottninggatan "Missa inte chansen att förvärva denna fantastiska lägenhet mitt i stan"
 • Varmt välkommen boka in er på visning!

BOSTADENS BÄSTA:

 • FINNS BARA ETT ORD... WOW !!!
 • INOM VALLGRAVEN
 • 1800-TALSHUS
 • ARKITEKTUR
 • STILFULLT HEM I HISTORISKA KVARTÉR
 • MITT I HJÄRTAT AV GÖTEBORG
 • SMART PLANLÖSNING MED MÖJLIGHETER
 • DJUPA FÖNSTERNISCHER
 • STORA SPEGELDÖRRAR TILL VARDAGSRUM
 • BALKONG MOT GÅRDEN
 • HÄRLIGA SOCIALA YTOR
 • STORT HELKAKLAT BADRUM MED TVÄTTSTUGA
 • FASTIGHETEN TOTALRENOVERADES 2013
 • ABSOLUT GÅNGAVSTÅND TILL HELA CENTRUM
 • PERFEKT FÖR PENDLARE OCH AFFÄRSRESENÄRER
 • GRANNE MED TRÄDGÅRDSFÖRENINGEN

Planerade Visningar

22 Maj 2022, 15:00 - 16:00 BOKA

Visning

23 Maj 2022, 17:00 - 18:00 BOKA

Visning

Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Lilla drottninggatan 4A
Förening
BRF Lilla Drottningen
Lägenhetsnummer
22
Postnummer
41108
Ort
GÖTEBORG
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
4 238 kr
I månadsavgiften ingår värme & vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 350 kr/mån som avser tv, bredband och telefoni.
Driftkostnader
El
1 800 kr
Försäkring
1 500 kr
Övriga kostnader
3 184 kr
Total driftkostnad
ca 6 484 kr/år
Antal i hushållet
1
Kommentar
Posten "Övrigt" avser Elnät. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör.
Byggnad
Byggnadsår
1855-1856
Byggnadstyp
Gathus
Boarea
90 kvm
Antal rum
3.5
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Övrigt om byggnaden
Fastigheterna totalrenoverades 2013 då lägenheterna nyproducerades.

Lägenheten och hela föreningen färdigställdes 2013!

Martin Sundarp

Fastighetsmäklare
Signhome

0790-232330
martin@signhome.se

Martin Sundarp


SignhomeAnmäl intresse

  Nuvarande bostad

  Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.

  Allmän om området

  Vallgraven är Göteborgs stadskärna med restauranger, shopping, kommunikationer och service samt uteliv runt hörnet. Det skapar den där känslan av att vara ett med staden. I området inom Vallgraven finns också många välbevarade exempel på olika tiders arkitektur där gult tegel utgör ett viktigt karaktärsdrag. Vill man inte röra sig själv, utan uppleva sport från åskådarplats, ligger såväl Nya och Gamla Ullevi och Scandinavium på kort promenadavstånd. Trädgårdsföreningen är en grön pärla mitt i stan och en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med Palmhuset, det är svårslaget att kunna slå sig ner i gräset en varm sommarkväll eller bara strosa runt och lukta på blommorna. Alfons Åbergs kulturhus erbjuder en fantastisk miljö för småbarn.

  Energideklaration

  Utförd
  Genomförd
  Datum
  30 September 2021
  Energiklass
  E

  Kommunikation

  Vid centralstationen finns all kommunikation och med bil kommer man snabbt ut på E20/E4 och Landvetter är bara 20 minuter bort. Se Västtrafiks hemsida: https://www.vasttrafik.se/

  Parkering

  I området finns boendeparkering. För mer information om boendeparkering, besök hemsidan: https://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkeringstillstand/boendeparkeringstillstand/ansok-om-boendeparkering För att ansöka om boendeparkering: https://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkeringstillstand/boendeparkeringstillstand/ansok-om-boendeparkering/ansok-om-boendeparkeringstillstand

  FÖRENINGEN

  Föreningsnamn
  BRF Lilla Drottningen
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Organisationsnummer
  769615-4108
  Gatuadress
  Lilla drottninggatan 4D
  Postnummer
  41108
  Ort
  GÖTEBORG
  Epost 1
  info@lilladrottningen.se
  Äkta/oäkta förening
  Ja
  Antal lägenheter
  30
  Allmänt om föreningen
  Brf Lilla Drottningen finns det 30 lägenheter med bostadsrätt och 9 förråd med hyresrätt. En omfattande totalrenovering gjordes av fastigheterna 2012 av Wallenstam och huset byggdes om till bostäder (mer information finns i PDFen "Fastighetens historia". Lägenheterna såldes under 2012-2013 och medlemmar började flytta in under 2013. Lägenheterna är fördelade på; 3st ettor, 12st tvåor, 9st treor, 5st fyror och en femrummare. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

  Då föreningens byggnader har värdeår 2012 är föreningen befriad från fastighetsavgift till och med år
  2027.

  Föreningens årsavgifter har varit oförändrade sedan 2013. Föreningen har beslutat att årsavgifterna för 2022 blir oförändrade.

  En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

  Föreningen har två innegårdar med planteringar & sittplatser, cykelrum, källarförråd till samtliga medlemmar + några extraförråd som hyrs ut (både inom & utom föreningen). Vid ena gården har föreningen också en samlingslokal och ett större förråd för maskiner & förbrukningsmaterial som används av förvaltare/styrelse.

  Samtliga lägenheter har en balkong alternativt takterrass mot gården. 4 lägenheter har förutom balkong mot gården även balkong mot gatan.

  För mer information om föreningen besök gärna deras hemsida: http://www.lilladrottningen.se/

  Ovanstående information är baserad på uppgifter från styrelsen, årsredovisning och stadgar (2022-04-20). Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Att uppgifter från dessa källor är korrekta är inget som Signhome tar ansvar för.
  Anteckning på aktuell bostadsrätt
  För att korta ner handläggningstiden för godkännande av medlemskapsansökan ber vi er vänligen att skicka överlåtelseavtal och medlemsansökan i original direkt till oss. Vi administrerar så styrelsen får tillgång till överlåtelsedokumenten och hantering av medlemsansökan online. Överlåtelsehandlingar ska skickas till: Bredablick Förvaltning Varbergsgatan 12A 412 65 Göteborg Önskar ni mejla in ansökan om medlemskap, överlåtelsehandling och ev övriga handlingar? Det som krävs är att ni vidimerar samtliga signaturer genom att ni skriver "Vidimeras" + namnteckning + namnförtydligande. Handlingarna kan då mejlas in som PDF till maklare@bblick.se.
  Äger föreningen marken
  Ja
  Antal lägenheter
  30
  Renoveringar
  Byggnaden har löpande underhåll och är väldigt välskött. Just nu pågår en renovering av fastigheten tvärs över gatan. Klart i år och kommer göra gatan mer trevlig.

  Utförda renoveringar:
  2015-2019 - Garantireparationer efter Wallenstams slutbesiktning
  2021 - Underhållsspolning
  2021 - Energideklaration

  Planerade renoveringar:
  2022 - Reparation av fönster på Stora Nygatan 15
  2022 - Underhåll av balkongplatta (undersida) på en balkong
  2022 - Underhållsmålning av gårdsfönster
  2022 - OVK-besiktning

  Målning av fönster mot gården planeras 2022 och därefter inga större underhållsarbeten planerade. För mer info finns vår Underhållsplan som dokument här ovan.
  Parkering
  I området finns boendeparkering. För mer information om boendeparkering, besök hemsidan: https://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkeringstillstand/boendeparkeringstillstand/ansok-om-boendeparkering För att ansöka om boendeparkering: https://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkeringstillstand/boendeparkeringstillstand/ansok-om-boendeparkering/ansok-om-boendeparkeringstillstand Det finns även möjlighet att hyra p-plats i närliggande p-hus, för mer information om priser mm se här: https://hyra.apcoa.se/garage/details/b142205f-9d6e-4ca4-aacf-1756c083ef29
  Tv och bredband
  Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 (fd. Comhem) som levererar deras TV-paket Silver och bredband via fiber 100/100 Mbit. Detta kostar 350:-/månad och är obligatoriskt för alla medlemmar. Det finns möjlighet att få ännu snabbare bredband och fler TV-kanaler (detta beställs direkt av medlemmen via Tele2).
  Överlåtelseavgift
  1208
  Pantsättningsavgift
  483
  Föreningen tillåter juridisk person som köpare
  Nej
  Föreningen tillåter dubbelt ägande
  - Ja, under förutsättning att medlem äger minst 10%
  Överlåtelseavgift betalas av
  Köpare
  Gemensamma utrymmen
  Gårdskällare - Oinredd källare med ingång från stora gården. Gatukällare - Källarförråd med gallergrindar med ingång från Lilla Drottninggatan. Dessa hyrs ut. Trapphusförråd - Förråd i trapphuset på Lilla Drottninggatan 4 A. Dessa hyrs ut. Föreningsförråd - Förråd för förvaring av föreningens material med gallergrind med ingång från samlingslokalen. Samlingslokal - Samlingslokal med ingång från stora gården. Cykelrum - Inrett rum för cykelförvaring. Medlemmarnas källarförråd - källarförråd med galleravskilda utrymmen, 1 per lägenhet plus 2 extra som hyrs ut.
  Försäkring
  Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa till och med 2023-02-28. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.
  Byggår
  1855-1856