Göteborg Linnéstaden

Ett hem utöver det vanliga - Linnégatan 1

UTGÅNGSPRIS : 5 825 000 kr

Linnégatan 1

På Linnégatan finner vi denna spektakulära bostad. Här möter 1800-tals charm tidsenlig stil. Vackra detaljer från byggåret är bevarade och den otroliga takhöjden på 3,5 meter fyller tillsammans med de stora fönsterpartierna rummen med ljus. Lägenheten genomgick år 2020 en totalrenovering. Man har tex. ominstallerat el och vattenledningar etc. Materialvalen är påkostade och här finns alla bekvämligheter för ett trivsamt boende!

Planlösningen är mycket yteffektiv och man har arbetat mycket med planlösning av rum och ytor. Vardagsrummet har bra storlek för umgänge med vackra bröstpaneler, fiskbensparkett och gott om plats för möblemang. Det största sovrummet är vackert smyckat till dess fulla potential med kakelugn och Walk-in-closet. Ett av de andra sovrummen har en loftsäng och resterande yta i rummet går att använda som kontor. Det eleganta köket erbjuder högkvalitativa vitvaror och guldbeslag, här finns gott om förvaring för den som älskar att laga mat. Sist men inte minst har vi badrum med dubbla handfat, tvättmaskin, torktumlare samt en praktisk dusch med inbyggd hylla.

Här bor ni på ett fantastiskt läge i Linné och i en välskött förening. Linnés härliga liv är fylld av populära restauranger, caféer, saluhall och välsorterade matbutiker. Dessutom har man nära till Slottskogen och Botaniska Trädgården.

OBS, det är viktigt boka in sig på någon av våra visningar, det är till visningsdeltagare vi lämnar info om nya visningar, ev bud, ev förhandsvisningar etc.. Även om ni ej kan komma just den dagen visningen är rekommenderar vi att boka in er så vi har era uppgifter och kan kontakta er vid händelser eller för att ge mer information. Detta är verkligen ett hem utöver det vanliga och vi välkomnar er varmt välkomna på visning!

BOSTADENS BÄSTA:

 • TOPPRENOVERAD SEKELSKIFTESLÄGENHET
 • EXKLUSIVA MATERIALVAL
 • TAKHÖJD OM 3,5 METER
 • HÖGA FÖNSTERPARTIER
 • FUNGERANDE KAKELUGN
 • FISKBENSPARKETT
 • LINNÉGATAN MED GÅNGAVSTÅND TILL LÅNGGATORNA
 • NÄRA TILL SLOTTSSKOGEN OCH BOTANISKA TRÄDGÅRDEN
 • NÄRA AFFÄRER, RESTAURANGER OCH CAFEÉR

Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Linnégatan 1
Förening
Brf Skutan
Lägenhetsnummer
82
Postnummer
41304
Ort
GÖTEBORG
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
6 267 kr
I avgiften ingår: Värme och vatten.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
915 890 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Driftkostnader
El
5 000 kr
Försäkring
1 250 kr
Total driftkostnad
ca 6 250 kr/år
Antal i hushållet
4
Kommentar
Driftkostnaderna kan variera efter hur många som bor i hushållet.
Byggnad
Byggnadsår
1882
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Boarea
105 kvm
Antal rum
4
Fönster
Isolerglas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader
Till lägenheten hör ett stort vindsförråd om ca 20 kvadratmeter.

Martin Sundarp

Fastighetsmäklare
Signhome

0790-232330
martin@signhome.se

Martin Sundarp


SignhomeAnmäl intresse

  Nuvarande bostad

  Allmänt om området

  Linnéstaden erbjuder den perfekta kombinationen av innerstadspuls och rekreation. Här promenerar du längs Linnégatan, en gata kantad av träd och ståtliga stenhus. Gatan sträcker sig från Järntorget och hela vägen upp till Slottsskogen. Här finner du shopping, kaféer och ett av stadens största utbud av restauranger.

  I området kring Järntorget finner du de populära Långgatorna, kvarter som präglas av moderna restauranger, vintagebutiker, ölhak, vinbarer, skivbutiker och barbershops. Ett stenkast från dessa trendiga kvarter hittar du charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik.

  Längst upp på Linnégatan finner du Linnéplatsen och entrén till Slottsskogen, en av Göteborgs äldsta, största och mest besökta parker. Här kan du njuta av en picknick, motionera, besöka lekplatser eller upptäcka parkens växt- och djurliv. Om du vill fortsätta utforska växtriket besöker du Botaniska trädgården, en av Europas största trädgårdar där du finner växthus, planteringar, kafé och butik.

  I Linnéstaden finner du också Skanstorget som idag har ett brett utbud av restauranger. Härifrån når du också Risåsberget med den gamla försvarsanläggningen Skansen Kronan som numera är en populär konferens- och festlokal. Uppe på toppen av berget kan du njuta av utsikten över Linné, Haga och bort mot Göta älv.

  Kort sagt är Linnéstaden ett område som har mycket att erbjuda och där du dessutom har närheten till centrala Göteborg, Majorna och Lindholmen.

  Energideklaration

  Utförd
  Genomförd
  Datum
  09 November 2011
  Energiförbrukning
  4251 kwh/kvm (Atemp) per år
  Energiklass
  None

  Övrigt

  I närområdet finns flera förskolor och skolor. Förskolor; Föräldrakooperativet Biet (300 m), Förskolan Tippen föräldrakooperativ (600 m), Förskolan Murbräckan (650 m). Skolor; Nordhemsskolan (F-9), Annedalsskolan (F-6), Oskar Fredriksskolan (F-6), Hagaskolan (F-5), Göteborgs högre samskola (F-6).

  Kommunikation

  Väl utbyggd kollektivtrafik med buss och spårvagn. Från de stora knutpunkterna Järntorget och Linnéplatsen når du stora delar av staden.

  Parkering

  Boendeparkering.

  Närservice

  Gott om livsmedelsbutiker, Coop, Hemköp, Lidl och Willys Hemma. Här finns också närhet till flertalet skolor, förskolor och gym.

  FÖRENINGEN

  Föreningsnamn
  Brf Skutan
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Organisationsnummer
  716408-8358
  Gatuadress
  Linnégatan 3
  Postnummer
  41304
  Ort
  GÖTEBORG
  Äkta/oäkta förening
  Ja
  Antal lägenheter
  26
  Allmänt om föreningen
  Eftersom huset är byggnadsminnesförklarat måste all renovering ske i samråd med riksantikvarien. På innergården har den ursprungliga beläggningen av kullersten och gatsten tagits fram och återlagts.

  Fastigheten har en kullerstensbelagd innergård med ett av de få bevarade gårdshusen i Göteborg. Båda fastigheterna i föreningen är byggnadsminnesförklarade och har ett stort antikvariskt värde så all renovering sker i samråd med riksantikvarien.
  Föreningens ekonomi
  Det finns ingen inplanerad avgiftshöjning, avgiften har varit oförändrad sedan 1998.
  Äger föreningen marken
  Ja
  Antal lägenheter
  26
  Antal lokaler
  10
  Renoveringar
  2017 Renovering av gårdsmuren
  2017 Spolning av rör i kök och badrum.
  2019 Gårdsfasaderna och gårdshuset renoverades.
  2020 Ytterportarna restaurerades samt justerades för bättre inbrottsskydd.
  2020 Byte av ventilationsaggregat för lokaler och lägenheter.
  2022 OVK-besiktning av lägenheter & butiker på Linnégatan 1/Tredje Långgatan 5.
  Parkering
  Enbart boendeparkering
  Överlåtelseavgift
  1313
  Pantsättningsavgift
  525
  Föreningen tillåter juridisk person som köpare
  Nej
  Föreningen tillåter dubbelt ägande
  Ja
  Överlåtelseavgift betalas av
  Köpare
  Gårdsplats
  Gården är en mysig och lugn oas, och ovanpå dess cykelförråd finns en terrass med gott om sittplatser.
  Gemensamma utrymmen
  Cykelförråd och soprum finns.