Torslanda - Björlanda Göteborgs kommun

Björlanda Lägenhet med villakänsla vid havet!

UTGÅNGSPRIS : 3 425 000 kr

Meli Johanssons Väg 76

Björlanda havsby – ”så nära havet och naturen du kan komma!”
Denna pärla måste du bara se!
Varmt välkomna på visning!

Säljarens egna ord:

”För oss har det varit en underbar tid att bo här. Läget med radhuskänsla och grönytor i anslutning till vår stora altan har verkligen varit underbart för oss. När vi öppnar upp dubbeldörrarna till altanen med sitt soliga läge är det vår favoritplats från tidig vår till sen sommar, här umgås vi med vänner, grillar, bakar pizza och dricker ett glas rött eller bubbel. ”

BOSTADENS BÄSTA:

 • HAVSNÄRA
 • LÄGET I OMRÅDET- SYDVÄST -SOL DAG TILL KVÄLL
 • TYST- LÄNGST IN I OMRÅDET
 • BERGVÄRME FÖR GOD EKONOMI
 • STOR TERRASS CA 55 KVM
 • UTEKÖK OCH FLERA SITTPLATSER
 • VÄLDISPONERAD LÄGENHET
 • VÅRDAD MED OMSORG
 • BÄSTA GRANNARNA!!
 • BJÖRLANDA KILE SMÅBÅTSHAMN SOM GRANNE
 • BAD O SOL -SOMMAR PARADIS
 • TRYGGT BOENDE
 • BARNENS FAVORITOMRÅDE
 • FINA SKOLOR NÄRA
 • IDROTTS OCH FÖRENINGSLIV
 • LÄTT FÅ BÅTPLATS
 • AFFÄR, FISKAFFÄR OCH PIZZERIA 4 MIN
 • THAI RESTAURANG 2 MIN

Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Meli Johanssons Väg 76
Förening
Brf Björlanda brygga
Lägenhetsnummer
C312
Postnummer
42361
Ort
TORSLANDA
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
6 664 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
843 149 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Driftkostnader
El
5 818 kr
Vatten och avlopp
4 866 kr
Försäkring
1 250 kr
Total driftkostnad
ca 11 934 kr/år
Antal i hushållet
4
Byggnad
Byggnadsår
2015
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Boarea
81 kvm
Antal rum
4
Fönster
Isolerglas
Uppvärmning
Bergvärme
Övrigt om byggnaden
Fiber finns indraget

Martin Sundarp

Fastighetsmäklare
Signhome

0790-232330
martin@signhome.se

Martin Sundarp


SignhomeAnmäl intresse

  Nuvarande bostad

  Allmänt om området

  I Björlanda kan du njuta av närhet till hav och vackra naturområden. Här finner du bland annat badplatserna Östra Piren och Store Udd. Varma sommardagar bjuder dessa badplatser på den perfekta mixen av salta bad, karga klippor, sandstrand och bryggor för krabbfiske. Björlanda har också norra Europas största båthamn, Björlanda Kile.

  I detta kustlandskap kan du njuta av en aktiv vardag, här finns gott om promenadstigar och cykelstråk med vackra vyer. Den idrottsintresserade finner ett brett utbud av fritidsaktiviteter; närhet till Zeniths fotbollsplaner och Björlanda Idrottshall som är fördelad på två hallar en för bollsporter och en för friidrott. För den friidrottsintresserade finns även Björlandavallen, en ny, modern friidrottsarena. I de centrala delarna av Torslanda ligger Torslandavallen med fotbollsplaner, tennishall, handboll mm. För hästintresserade finns flera stall och ridskolor.

  Övrigt

  Det finns flera förskolor och skolor i närområdet. Förskolor: Björlanda förskola Solbackens förskola Skolor: Lilla Trulsegårdsskolan F-3 Björlandaskolan F-6 Trulsegårdsskolan 7-9

  Kommunikation

  Med kollektivtrafik eller bil tar du dig smidigt in till stan och övriga Hisingen. Buss Svart Express går in till Centrala Göteborg via Centrala Hisingen. I Torslanda har du också nära till färjelägret på Lilla Varholmen med färjor som tar dig ut i Göteborgs norra skärgård med Hönö och Björkö som närmsta öarna. Från dessa öar tar du dig lätt vidare med färja eller bil till andra öar i Öckerö kommun.

  Parkering

  Vid Skra Bro finns en pendelparkering i anslutning till Skra Bro busshållplats.

  Närservice

  I Björlanda finns en ICA nära med ATG ombud. I området finns också fisk - och skaldjursbutik, Pizzeria, Thairestaurang och Björlanda Gård som har gårdsbutik med försäljning av kött.
  Tar du dig till Lilleby så hittar du Lillebygrillen och Mjöviks Bageri och Gårdsbutik, här handlar du hembakat i mysig gårdsmiljö.

  Söker du ett större utbud kan du besöka Torslanda Torg med Hemköp, apotek, gym, Thairestaurang och pizzeria.

  I Amhult Centrum finns ett brett serviceutbud med ICA Maxi, Willys, apotek, bageri och systembolag. Här finner du också frisör, gym, massör och flertalet restauranger. Amhults köpcentrum rymmer också butiker som Hemtex, Lindex och Arken Zoo.

  FÖRENINGEN

  Föreningsnamn
  Brf Björlanda brygga
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Organisationsnummer
  769626-2760
  Gatuadress
  Meli Johanssons Väg 78
  Postnummer
  42361
  Ort
  TORSLANDA
  Epost 1
  brf_bjorlandabrygga@outlook.com
  Äkta/oäkta förening
  Ja
  Antal lägenheter
  38
  Allmänt om föreningen

  Det finns 38 lägenheter som upplåtits med bostadsrätt. Av dessa är 4 st 2RoK, 14 st 3RoK och 20 st 4RoK. Lägenheterna är fördelade på 7 byggnader.
  Varje lägenhet disponerar över ett utvändigt förråd i anslutning till utegården framför varje hus.
  Äger föreningen marken
  Ja
  Antal lägenheter
  38
  Parkering
  Föreningen har 46 markparkeringsplatser, varav 5 st är besöksparkeringar. Utöver dessa platser finns 18 carportar. Separat hyresavtal tecknas för markparkering respektive parkering i carport. För tecknande av parkeringsplats/carport kontakta Sandra Bäck Husjuristerna. Kontroll utförd 2023-09-26 Det finns fyra olika parkeringsköer. Carport, 7 200 kr/år. Ingen kö Carport EL, 7 200 kr/år. En person i kö Parkering, 2 400 kr/år. Ingen kö Parkering EL, 2 400 kr/år. En person i kö 3 mån uppsägningstid, p-platserna följer inte med lägenheterna vid överlåtelse.
  Tv och bredband
  Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Telia om leverans av bredband via fiber. I månadsavgiften ingår kostnad för bredband 100 Mbit/s, digitaltv med tvpaket lagom samt abonnemang för bredbandstelefoni.
  Överlåtelseavgift
  1313
  Pantsättningsavgift
  525
  Överlåtelseavgift betalas av
  Köpare
  Gårdsplats
  Utanför varje hus finns en trevlig gemensam utegård. Föreningen tillhandahåller med utemöbler samt grillar på dessa. Grillning sker på anvisad stenyta. En gemensam lekplats finns inom området.
  Övrigt
  Uppvärmning av lägenheter sker via bergvärme. Kostnaden för värme ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet har separat mätare för kallt och varmt vatten och kostnaden debiteras ut från bostadsrättsföreningen utifrån uppmätt förbrukning. Lägenheterna har egen elmätare och faktureras månadsvis med månadsavgiften.

  Bara ett stenkast från Björlanda Kiles småbåtshamn finns Brf Björlanda Brygga, 38 moderna bostadsrätter i en fantastisk miljö. Lägenheterna är i sju separata tvåvåningshus med sköna gårdsmiljöer som skapar samvaro för alla som bor i området.

  Förutom de gemensamma gårdarna ingår en stor balkong eller uteplats till varje lägenhet. Till lägenheterna på entréplan finns även en mindre trädgårdsyta. Perfekt för den som har gröna fingrar.

  I Björlanda har du ett lugnt och naturnära boende men samtidigt närhet till storstadspulsen. Till centrala Göteborg tar du dig smidigt med ca 20 minuters bilfärd. För dig som hellre åker kommunalt trafikeras området med buss. För den som hellre stannar i Björlanda finns både närbutik samt för- och grundskola, vilket gör området perfekt för barnfamiljen. På bara 5 minuters gångavstånd tar du dig till havet och Björlanda Kiles småbåtshamn, som med sina 2600 båtplatser är en av Europas största.

  Ett stenkast från dörren finns Björlanda kiles småbåtshamn.

  I Skra Bro finns en enklare livsmedelsbutik, fiskhandel samt pizzeria.
  Gemensamma utrymmen
  Gemensamma utrymmen är sophus samt teknikutrymmen. På varje gård finns ett gemensamt förrådsutrymme.
  Byggår
  2015