Torslanda Björlanda 423 61

Björlanda Lägenhet med villakänsla vid havet!

UTGÅNGSPRIS : 3 875 000 kr

Meli Johanssons Väg 76

Björlanda havsby – ”så nära havet och naturen du kan komma!”

När man planerade bygga projektet ”lägenheter med villakänsla” i Björlanda vändes många blickar åt detta håll.
2016 stod det färdigt och ingen blev besviken! Resultatet blev precis så mysigt och sol/havsnära som man föreställde sig.
Mindre hus-enheter med endast två våningar och parkliknande område mellan husen skapar en fin harmoni och öppenhet man vill ha!

Vårt ”hus” ligger i bortre delen av området precis där det skall ligga, långt från vägens ljud och med en enorm altan/terrass i perfekt Sydvästläge.
I detta område samsas alla, barnfamiljer, äldre, par och ensamstående. Finaste grannarna och man har den där goa känslan som bara infinner sig där man fått till helheten – man trivs!

Denna pärla måste du bara se!

OBS, det är viktigt boka in sig på någon av våra visningar, det är till visningsdeltagare vi lämnar info om nya visningar, ev bud, ev förhandsvisningar etc.. Även om ni ej kan komma just den dagen visningen är rekommenderar vi att boka in er så vi har era uppgifter och kan kontakta er vid händelser eller för att ge mer information

Varmt välkomna på visning!

Säljarens egna ord:

Vårt hem med radhuskänsla vid havet i ett mysigt villaområde. Vi brukar kallar det för ”bullerbyn” vilket beskriver känslan perfekt, var annars kan man en fin vårkväll se en häst sakta gå förbi utanför altanen eller höra korna råma från andra sidan berget och samtidigt ha 5min ner till havet för ett dopp eller 20min till stan?

För oss har det varit en underbar tid att bo här, en tid som vi inte velat ska ta slut. Läget med radhuskänsla och grönytor i anslutning till vår stora altan har verkligen varit underbart för oss. När vi öppnar upp dubbeldörrarna till altanen med sitt soliga läge är det vår favoritplats från tidig vår till sen sommar, här umgås vi med vänner, grillar, bakar pizza och dricker ett glas rött eller bubbel medans barnen cyklar omkring och leker. Ibland blir det en spontan glasspaus på innergården eller en picknick på gräset utanför altanen vilket är så mysigt att se innan dom far iväg på cyklarna eller i en trampbil igen.

Sommartid tar vi gärna promenader och ibland ner till hamnen där vi kanske stannar till och köper en glass eller en pizza och tar med ner till vår lilla strand. Vår fyra åring har precis lärt sig cykla i sommar och upptäckt cykelbanan (en bike park med gupp och hinder) nere i hamnen som vi åker till så fort det finns tid.

För oss har det varit väldigt enkelt att bo och leva här, lägenheten har en genomgående hög standard med ett härligt ljusinsläpp och en luftig och öppen planlösning där vi har och samlat både grannar samt gamla och nya vänner.

Tanken var att vi egentligen bara skulle bo här några år men vi har trivts så bra i området att vi dragit ut på det så länge vi bara har kunnat, men i takt med att vår familj växt är det nu dags för någon annan att få njuta av detta underbara läge. Vi har älskat att bo här och vi är helt övertygade om att ni också kommer göra det! // Therese och Patrick

BOSTADENS BÄSTA:

 • HAVSNÄRA
 • LÄGET - SYDVÄST -SOL PÅ DAG OCH KVÄLL
 • TYST- LÄNGST IN I OMRÅDET FRÅN VÄGEN
 • STOR TERRASS CA 55 KVM
 • UTEKÖK OCH FLERA SITTPLATSER
 • VÄLDISPONERAD LÄGENHET
 • VÅRDAD MED OMSORG
 • BÄSTA GRANNARNA!!
 • BERGVÄRME FÖR GOD EKONOMI
 • BJÖRLANDA KILE SMÅBÅTSHAMN SOM GRANNE
 • BAD O SOL -SOMMAR PARADIS
 • FINA SKOLOR I OMRÅDET
 • TRYGGET
 • IDROTTSFÖRENINGSLIV
 • NATUREN OCH HAVET - LUGNET
 • LÄTT FÅ BÅTPLATS
 • AFFÄR, FISKAFFÄR OCH PIZZERIA 4 MIN
 • THAI RESTAURANG 2 MIN

Planerade Visningar

01 Oktober 2023, 12:30 - 13:30 BOKA

Visning

Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Meli Johanssons Väg 76
Förening
Brf Björlanda brygga
Lägenhetsnummer
C312
Postnummer
42361
Ort
TORSLANDA
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
6 402 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
843 149 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Driftkostnader
El
5 818 kr
Vatten och avlopp
4 866 kr
Försäkring
1 250 kr
Total driftkostnad
ca 11 934 kr/år
Antal i hushållet
4
Byggnad
Byggnadsår
2015
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Boarea
81 kvm
Antal rum
4
Fönster
Isolerglas
Uppvärmning
Bergvärme
Övrigt om byggnaden
Fiber finns indraget

Martin Sundarp

Fastighetsmäklare
Signhome

0790-232330
martin@signhome.se

Martin Sundarp


SignhomeAnmäl intresse

  Nuvarande bostad

  Allmänt om området

  I Björlanda kan du njuta av närhet till hav och vackra naturområden. Här finner du bland annat badplatserna Östra Piren och Store Udd. Varma sommardagar bjuder dessa badplatser på den perfekta mixen av salta bad, karga klippor, sandstrand och bryggor för krabbfiske. Björlanda har också norra Europas största båthamn, Björlanda Kile.

  I detta kustlandskap kan du njuta av en aktiv vardag, här finns gott om promenadstigar och cykelstråk med vackra vyer. Den idrottsintresserade finner ett brett utbud av fritidsaktiviteter; närhet till Zeniths fotbollsplaner och Björlanda Idrottshall som är fördelad på två hallar en för bollsporter och en för friidrott. För den friidrottsintresserade finns även Björlandavallen, en ny, modern friidrottsarena. I de centrala delarna av Torslanda ligger Torslandavallen med fotbollsplaner, tennishall, handboll mm. För hästintresserade finns flera stall och ridskolor.

  Övrigt

  Det finns flera förskolor och skolor i närområdet. Förskolor: Björlanda förskola Solbackens förskola Skolor: Lilla Trulsegårdsskolan F-3 Björlandaskolan F-6 Trulsegårdsskolan 7-9

  Kommunikation

  Med kollektivtrafik eller bil tar du dig smidigt in till stan och övriga Hisingen. Buss Svart Express går in till Centrala Göteborg via Centrala Hisingen. I Torslanda har du också nära till färjelägret på Lilla Varholmen med färjor som tar dig ut i Göteborgs norra skärgård med Hönö och Björkö som närmsta öarna. Från dessa öar tar du dig lätt vidare med färja eller bil till andra öar i Öckerö kommun.

  Parkering

  Vid Skra Bro finns en pendelparkering i anslutning till Skra Bro busshållplats.

  Närservice

  I Björlanda finns en ICA nära med ATG ombud. I området finns också fisk - och skaldjursbutik, Pizzeria, Thairestaurang och Björlanda Gård som har gårdsbutik med försäljning av kött.
  Tar du dig till Lilleby så hittar du Lillebygrillen och Mjöviks Bageri och Gårdsbutik, här handlar du hembakat i mysig gårdsmiljö.

  Söker du ett större utbud kan du besöka Torslanda Torg med Hemköp, apotek, gym, Thairestaurang och pizzeria.

  I Amhult Centrum finns ett brett serviceutbud med ICA Maxi, Willys, apotek, bageri och systembolag. Här finner du också frisör, gym, massör och flertalet restauranger. Amhults köpcentrum rymmer också butiker som Hemtex, Lindex och Arken Zoo.

  FÖRENINGEN

  Föreningsnamn
  Brf Björlanda brygga
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Organisationsnummer
  769626-2760
  Gatuadress
  Meli Johanssons Väg 78
  Postnummer
  42361
  Ort
  TORSLANDA
  Epost 1
  brf_bjorlandabrygga@outlook.com
  Äkta/oäkta förening
  Ja
  Antal lägenheter
  38
  Allmänt om föreningen

  Det finns 38 lägenheter som upplåtits med bostadsrätt. Av dessa är 4 st 2RoK, 14 st 3RoK och 20 st 4RoK. Lägenheterna är fördelade på 7 byggnader.
  Varje lägenhet disponerar över ett utvändigt förråd i anslutning till utegården framför varje hus.
  Äger föreningen marken
  Ja
  Antal lägenheter
  38
  Parkering
  Föreningen har 46 markparkeringsplatser, varav 5 st är besöksparkeringar. Utöver dessa platser finns 18 carportar. Separat hyresavtal tecknas för markparkering respektive parkering i carport. Obs! Det är 3 månaders uppsägning för parkeringsplatserna. För tecknande av parkeringsplats/carport kontakta Sandra Bäck Husjuristerna.
  Tv och bredband
  Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Telia om leverans av bredband via fiber. I månadsavgiften ingår kostnad för bredband 100 Mbit/s, digitaltv med tvpaket lagom samt abonnemang för bredbandstelefoni.
  Överlåtelseavgift
  1313
  Pantsättningsavgift
  525
  Överlåtelseavgift betalas av
  Köpare
  Gårdsplats
  Utanför varje hus finns en trevlig gemensam utegård. Föreningen tillhandahåller med utemöbler samt grillar på dessa. Grillning sker på anvisad stenyta. En gemensam lekplats finns inom området.
  Övrigt
  Uppvärmning av lägenheter sker via bergvärme. Kostnaden för värme ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet har separat mätare för kallt och varmt vatten och kostnaden debiteras ut från bostadsrättsföreningen utifrån uppmätt förbrukning. Lägenheterna har egen elmätare och faktureras månadsvis med månadsavgiften.

  Bara ett stenkast från Björlanda Kiles småbåtshamn finns Brf Björlanda Brygga, 38 moderna bostadsrätter i en fantastisk miljö. Lägenheterna är i sju separata tvåvåningshus med sköna gårdsmiljöer som skapar samvaro för alla som bor i området.

  Förutom de gemensamma gårdarna ingår en stor balkong eller uteplats till varje lägenhet. Till lägenheterna på entréplan finns även en mindre trädgårdsyta. Perfekt för den som har gröna fingrar.

  I Björlanda har du ett lugnt och naturnära boende men samtidigt närhet till storstadspulsen. Till centrala Göteborg tar du dig smidigt med ca 20 minuters bilfärd. För dig som hellre åker kommunalt trafikeras området med buss. För den som hellre stannar i Björlanda finns både närbutik samt för- och grundskola, vilket gör området perfekt för barnfamiljen. På bara 5 minuters gångavstånd tar du dig till havet och Björlanda Kiles småbåtshamn, som med sina 2600 båtplatser är en av Europas största.

  Ett stenkast från dörren finns Björlanda kiles småbåtshamn.

  I Skra Bro finns en enklare livsmedelsbutik, fiskhandel samt pizzeria.
  Gemensamma utrymmen
  Gemensamma utrymmen är sophus samt teknikutrymmen. På varje gård finns ett gemensamt förrådsutrymme.
  Byggår
  2015